Telefonla televizyonculuk olmuyor!

CHP'nin Ankara'daki "Cumhuriyet yürüyüşü" veriliyor. Merkezde Başak Şengül, muhabir Büşra Aslantaş. Önce görüntüler kayboldu. Ardından ses bozuldu. Cumhuriyet'in yıl dönümünde ülkenin...

CHP'nin Ankara'daki "Cumhuriyet yürüyüşü" veriliyor. Merkezde Başak Şengül, muhabir Büşra Aslantaş. Önce görüntüler kayboldu. Ardından ses bozuldu. Cumhuriyet'in yıl dönümünde ülkenin başkentinden canlı yayını beceremiyorsanız, ekranı karartın gitsin. Her yere naklen yayın aracı gönderemezsiniz ama, yüzünüze gözünüze bulaştırdığınız çok önemli değil mi? Hâlâ mı kafanıza dank etmedi, 4.5 G ile görüntülü habercilik yapılamaz. Bu teknolojiden ancak olağanüstü şartlarda yararlanabilirsiniz. Örneğin çatışma alanlarında.

Yine CNNTÜRK'teyiz. Pera Palas'tan canlı yayın var. Düşünce ve kurgu güzel. "Çocuk Kalbim Seni Söyler Korosu"nu izliyoruz. Herkes sabit. Koşuşturmaca yok. Yine de aynı teknolojinin sıkıntıları tekrarlanıyor. Allah için bu kez yayın Ankara'dakinden daha az kötü. Başta haber kanalları olmak üzere tüm ekranlara bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Biliyorum koca koca araçları her yere yollamak mümkün değil. O zaman daha iyi ve mini teknoloji geliştirmek zorundasınız. Teknik elemanlarınız bu konuda kafa patlatsın. Sonunda mutlaka her şey daha pırıl pırıl hale gelecektir.

Beş bilinmeyenli denklem

Bir haber rezaletini ise hepsi birlikte yaşadı. Bülent Tezcan vuruldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı, seçildiği il Aydın'da saldırıya uğradı. Tek mermi ile bacağından yaraladılar:

* Hangi bacağı?

* Hangi noktası?

* Vuran kim?

* Niçin?

* Hangi meyhanede?

Bilgi veren yok. Ekrana yansıtılan görüntülerden çözmeye çalışıyorum. Olay parti merkezinin bulunduğu binada. Cumhuriyet Halk Partisi tabelası neonla yazılı ama bazı harfler sönük vaziyette. Belediye Başkanlığı'nın dahi kazanıldığı bir kentte ampulleri sönmüş, gören ya da aldıran yönetici yok. Anlayın boş vermişliği. Neden sonra sanık Alparslan Sargın Kuşadası'nda yakalandı. "CHP, HDP'ye tavır almadığı için Tezcan'ı vurdum" dedi. Gerçek sebep daha sonra anlaşıldı; "Meret şişede durduğu gibi durmuyor". Bu duruma geldiğine göre anında kamuspotu'nu bindireceksin. Hani şu "Alkol bütün kötülüklerin başıdır". Yanlışlıkla "Hadi baba; sen yaparsın"ı devreye sokmayın. Onu sigaradan yangın çıktığında kullanırsınız!

...

5N1K, Dünya Raporu'na dönüştükten sonra, en eli ayağı düzgününü bu hafta başardı. Bu hafta New York'un en tehlikeli bölgesi Harlem'den başladılar. Cüneyt Özdemir'e baktık çok rahat. Sıkıntısızdı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 275 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar