Tavşan avlamak için, çalı taşlamak

Kalemşor dostlarımız teker teker sezon açmaya başladılar. Bugün sıra Yaşar Usluer dostumda. Gündemin önemli konularına birer birer değinmekte. Hepsinin mantık dokusu sağlam:"Saygıdeğer Burhan...

Kalemşor dostlarımız teker teker sezon açmaya başladılar. Bugün sıra Yaşar Usluer dostumda. Gündemin önemli konularına birer birer değinmekte. Hepsinin mantık dokusu sağlam:

"Saygıdeğer Burhan abi,

Çekinmeden sadece doğruları yazıp bizleri bilgilendirdiğiniz için sağ olun. İyi ki varsınız. Fazla konu olduğu için yazı uzuyor. Sondan başlayıp özetleyerek katkıda bulunmaya çalışacağım.

Enflasyon

Sizin de belirttiğiniz gibi 'Enflasyon sadece tencerede değil. Elektrik, su, doğal gaz, ulaşımdaki artışlar hiç hız kesmiyor. Hazine ve Maliye Bakanı'nın tek hanelere inildi dediği rakamlara inanan bir Allah'ın kulu yok.' Sayın bakanın kendi de inanmıyor. İnanmış gibi anlatıyor. Ana kalemlere ikişer defa zam yapılmasına bir yenisi eklendi. Köprülere ve otoyollara yüzde 20 artırım yapıldı.

Biliyorsunuz en uysal hayvan kedidir. Köşeye sıkıştırılırsa üzerinize atlar, tırmalar. Enflasyon da böyle. Rakamlarla oynayıp tek haneye düşürüldüğü söylense de gerçek er geç ortaya çıkar. Neticede döviz yükselecek, gerçek enflasyonu açıklamak mecburiyetinde kalacaklardır. Zira memura, işçiye, emekliye verilen zamlar enflasyonun altında kalacak arz/talep dengesi bozulacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar