Siyaset Borazanları...

Bir iki istisna dışında belediye başkanlıklarında adaylar için sona yaklaşıldı. Partilerde lidere yakın olma görüntülerine baktıkça, bunu daha iyi anlıyorsunuz. Bu pozları normal karşılamak...

Bir iki istisna dışında belediye başkanlıklarında adaylar için sona yaklaşıldı. Partilerde lidere yakın olma görüntülerine baktıkça, bunu daha iyi anlıyorsunuz. Bu pozları normal karşılamak gerek ama bazı aday adaylarının tavrı "Yağcılar'da İnecek Var" ödüllerimi hatırlatıyor. Arada geçmişe dönüyorsunuz. Hani Karadeniz gezisi sırasında Erdoğan'ın fotoğraf karesine girmek için bacak aralarından bakan kişi aklımızdan çıkmıyor.

Politikamızda, hele yerel siyasetimizde bu işleri normal karşılamaya başladık. Ancak tüm hayatı boyunca aktif siyasete girmeyi benimsememiş biri olarak şaşırıyorum. Bu yüzden liderine sırnaşan kimseyi hâlâ benimseyemiyorum. Bu "insan manzaraları" tuhaf gelmeye devam ediyor.

Abartanlar

Olayın bir de "hık deyicileri" var ki, sıraladıklarımdan beter. Mesela ekranların özel ekipleri mevcut. Sözüm ona "siyasi kulis yapıyorlar." Dikkatli izleyince bunların birer propagandist olduklarını tespit ediyorsunuz.

Bu defa Gece Görüşü üzerinde yoğunlaşacağım. "15 Temmuz kahramanı" ilan edilen Hande Yener'in yönetim ve denetimindeki bu ekip her şeyi biz biliriz havasında. Yukarıdan enjekte edilenleri yağlayıp ballıyorlar. "Tu kaka" yaptıkları ise hep muhalif kesimden. Kazara bunlardan övdükleri çıkarsa, bilin ki seçilme şansları yok demektir.

CNNTURK'tekiler içinde öyle biri var ki, en önemli isim: "Abdülkadir Selvi." Konuşmalarına bakıyorsunuz; Binali Yıldırım'ı aday yapmayı bir yana bırakın İstanbul'a belediye başkanı atadı bile. Hızını alamadı, boşalan Meclis Başkanlığı'na da Naci Bostancı'yı seçtirdi. Anlayın artık ince çalışmayı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar