Silkeleyin, düşecekler!

Ak Parti İstanbul'da seçimlerin iptali için nihayet baş vurdu. Eskilerin tabiriyle "malumun ilamı." Üç bavul taşıyanları görünce Faruk Nafiz Çamlıbel'i hatırladım. Daha doğrusu Han Duvarları...

Ak Parti İstanbul'da seçimlerin iptali için nihayet baş vurdu. Eskilerin tabiriyle "malumun ilamı." Üç bavul taşıyanları görünce Faruk Nafiz Çamlıbel'i hatırladım. Daha doğrusu Han Duvarları şiirini: "Bende bir resmi var yarısı yırtık."

Olayı biraz hafifletirsek, Çamlıbel'in sözünü ettiği dönemde böylesi modern bavullar yoktu, tamamı tahtadan yapılırdı. Yine de "terki diyar etme"yi sözle iyi anlatıyordu.

Dilim varmıyor ama bu görüntü cemaatin senarist gazetecisi Mehmet Baransu'yu da hatırlattı. Artan bavul sayısı.

Desteğe devam

Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz komutasındaki kalabalık ekibin Yüksek Seçim Kurulu'nu etkileme çabaları ise hız kesmedi.

Bu konuda iki örnek vereceğim. NTV'nin Siyasi İşler'inde üç konuşmacı vardı. Cumhuriyet'te zehir zemberek yazan Doç. Dr. Barış Doster'e bakıyoruz İstanbul'un tarihî turistik ve ekonomik önemini anlatıyor. Bu nasıl muhalif.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar