Silahlar uzaydan mı indirildi?

Türk-ABD ilişkileri Erzurumlu Emrah'ın "Dedim-Dedi" dizilerini hatırlatıyor. Hatta bu bile hafif kalır. TRT'nin tek tabanca olduğu yıllarda "Üç Yalancı" adlı programını akla getiriyor. Dışişleri...

Türk-ABD ilişkileri Erzurumlu Emrah'ın "Dedim-Dedi" dizilerini hatırlatıyor. Hatta bu bile hafif kalır. TRT'nin tek tabanca olduğu yıllarda "Üç Yalancı" adlı programını akla getiriyor. Dışişleri, Savunma-Pentagon ve Başkan ayrı tellerden çalmakta. Önceleri bunu "kontrol savaşı"nda kafa karıştırma formülü olarak görüyordum. Şimdi durum değişti.

Bizim yorumcuların kafası ise bambaşka. Koskoca elçi Uluç Özülker çıkıp; "Brifing'te Trump'a Türkiye'yi fazla sıkıştırdık denildi" diyebiliyorsa pes doğrusu. Yetmiyor "Türkiye'nin başkaldırısı Başkan'ı şaşırttı. Şu ana kadar ki gelişmelere bakınca, Futbol tabiri ile Türkiye 1-0 önde"yi ilave ediyor.

Konuşmacılar arasında fikir birliğimiz yok. Örneğin AA'nın eski Genel Müdürü Kemal Öztürk'e göre "ABD'nin metinlerini hazırlayanlar, iki ülke ilişkilerinin bozulmasını arzulayanlar." Peki, Öztürk bizden yana olan tek bir Amerikalının ismini verebilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar