Rol modeller ortada...

Adamın titri var. Fikirleri ise şaşırtıcı. Terör tartışmasında bile hükümet icraatını övüyor. Yanlış anlamayın şiddet konusunda değil. Ekonomik alanda. Bir başlıyor konuşmaya...

Adamın titri var. Fikirleri ise şaşırtıcı. Terör tartışmasında bile hükümet icraatını övüyor. Yanlış anlamayın şiddet konusunda değil. Ekonomik alanda. Bir başlıyor konuşmaya Avrasya Tüneli'nden giriyor 3. Havalimanı'ndan çıkıyor. Sanki parti sözcüsü. Ekonomimizin Almanya'dan daha iyi durumda olduğunu bile söylüyor. Hiç sıkılmadan.

Bir başkası, hükümet destekli kuruluşun en tepesinde. DEAŞ'la mücadeleyi öve öve bitiremiyor. Bu defa sazı gazeteci alıyor. "Biz Pakistan'a dönmeyiz. Çünkü farklılıklarımız var" diyebiliyor. Bunları sıralıyor; "Oradaki aşiretlerin topları hatta tankları var. Geçimlerini eroinden sağlıyorlar". Herhalde milleti enayi zannediyor. Lice ve Yüksekova öncelikli, bu farklılık dediklerine birebir benzemiyor mu? Toplumumuzun bütün kesimleri saldırı altında. Gidişat Afganistan-Pakistan modelinden beter.

Bunların amacı yapılan yanlışları perdelemek. İlk seçimde de milletvekili olabilmek. Önlerinde Reşat Petek ve Hüseyin Yayman gibiler var. Aynı yoldan geçip milletvekili oldular. Hatta seçim yenilenince milletvekilliğini kaybeden Yayman bu kez Bakan Yardımcısı yapıldı. Yeniler için "rol model" haline geldiler. Geçmiş önemli değil. Mühim olan gelecekleri. Bunun da tek yolu var. Görüyorsunuz!

***

Bir yanlışlık var

8x8'leri hiç kaçırmıyorum. TV-8'in yayınladığı bu seçmelere genelde katılıyorum. "Unutulmaz 8 dizi" başlığını görünce not almaya koyuldum. Ters kurguyla sıralama başladı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 275 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar