PÜSKEVİT'i unuttuk mu?

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek istediği kadar savunsun. Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıranların sayısı hayli fazla. En başta aynı gazetenin yazarı Abdülkadir Selvi. Ak Parti'nin medyadaki sözcüsü bu zat, CHP...

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek istediği kadar savunsun. Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıranların sayısı hayli fazla. En başta aynı gazetenin yazarı Abdülkadir Selvi. Ak Parti'nin medyadaki sözcüsü bu zat, CHP Genel Başkanı'na söylemedik laf bırakmadı. Saldırısına payanda olsun diye Demirel'den örneklemeye kalkıştı. Merhumun bir seçim gezisinde "Hamsi kavağa çıkar mı?" şeklindeki konuşmasından yola çıktı. Sonunda lafı "Bu yüzden seçimi kaybetti"ye getirdi. Selvi'nin sözünü ettiği dönem sandıktan DYP birinci parti olarak çıkmıştı. Sonuçta kurulan hükümetin büyük ortağı oldu.

CNNTÜRK'te Ahu Özyurt yönetimindeki tartışmada kimler yoktu ki. Grubun pür tesettürlü bayan yazarı Ayşe Baykal'ı da gördük. Ben ilk defa dinledim. Hanımefendi'nin Kılıçdaroğlu'na bindirişini yadırgamadım. Baykal'ı bundan sonra daha sık izleyeceğimiz anlaşıldı. Malum Doğan Grubu, ters kurgulu değişim içinde. 16 Nisan'a kadar "hayırcılar" iyice azaltılır. Evetçileri daha fazla öne sürerler. Bu arada Ayşe Baykal'ın giyiminin, Başbakan'ın eşininkine benzerliğine dikkat çekmek istiyorum. Demek ki ikisi de aynı kreasyondan.

Aynı kurguda, Kılıçdaroğlu'nun Belediye Başkan adayı olduğu seçimde "oy kullanamadığı"nı hatırlatan yine Selvi oldu. Bir başka "havuz yorumcusu" Doç. Dr. Mehmet Şahin de aynı bayrak takımında koştu. Durumu "cehalet" sözcüğüyle tescile uğraştı. Türkiye'nin Gündemi'nde en objektif olan her zamanki gibi Prof. Dr. Emre Bağce idi. Hocanın durumuna bayılıyorum. Belli ki siyasi beklentisi yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar