Paralı propagandalar

Sözde spor programı. Sözde Fenerbahçe'de başkanlık mücadelesi. Oysa tüm yayın boyunca ekran altından hep aynı kuşak geçiriliyor; "Emeklilere Müjde". Dön baba dönelim. Daha ele geçmeden delik kapatmaya...

Sözde spor programı. Sözde Fenerbahçe'de başkanlık mücadelesi. Oysa tüm yayın boyunca ekran altından hep aynı kuşak geçiriliyor; "Emeklilere Müjde". Dön baba dönelim. Daha ele geçmeden delik kapatmaya ayrılan 1000 lirayı gözlere sokup, duruyorlar. SSK emeklisinin bir hafta öne alınan emekli maaşı da bitmez tükenmez tekrarlar arasında. Bu işi "iktidara hizmete" dönüştürenlere eski Doğan Grubu eklenince iyice fenalık geldi. Yeni ismiyle Demirören Medya işin suyunu çıkardı. "Kredi devletten" satın alma gerçekleşti. Niyet o kadar belli ki; tarihimizin en büyük devrinin niye yapıldığı kabak gibi ortada. Bu arada bir jest daha uyguladılar. Koç Holding'ten bünyelerine kattıkları Total'e "bayan istihdamı" kampanyası başlatıldı. Hem de ilgili bakanla birlikte!

Ya belediyeler

Bu aralar pıtrak gibi çoğalan tanıtımlar var. Enteresan olan aralarında pek çok ilçe mevcut. Aksu'dan Ünye'ye kadar.

Diğer konu, önemli günlerin değişik şekilde ekrana taşınması. İstanbul'u fethedenin zamanımızdan birine benzediğini fark ediyorsunuz. Toplamda 3 milyar lira -dolar bile değil-. ASELSAN'ın halka arzında bile aynı propagandayı görüyorsunuz.

Muharrem İnce, HaberTürk'te Türkiye'nin Nabzı'nı tutarken bazı CHP'li belediyelerin de tanıtımı fark ediliyordu. Madem paraları bu kadar çok, vatandaşa hizmet için kullansınlar. Ya da fakir fukaranın cebine aktarsınlar.

Bunlar da ikiye ayrılmakta. Bir kısmı kentin tanıtımına yönelik. Bir bölümü de belediye başkanının kocaman imzasını göstermeye. İnsana şeyi hatırlatıyor. Neyi mi? Adamın yirmi yıl sonra çocuğu oluyor. Hem de erkek. Anladınız işte. Galiba aklımıza sadece, "tutup, koparmak" geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar