Oscar'ı kim kazandı?

Müzikal alışkanlığım yoktur. Bu da benim kusurlarımdan. Onun için 89'uncu Oscarlar öncesi 14 dalda aday La La Land favorim olmadı. Daha doğrusu "temennim" değildi. En iyi kadın oyuncu Emma Stone dahil 6 dalda ödül...

Müzikal alışkanlığım yoktur. Bu da benim kusurlarımdan. Onun için 89'uncu Oscarlar öncesi 14 dalda aday La La Land favorim olmadı. Daha doğrusu "temennim" değildi. En iyi kadın oyuncu Emma Stone dahil 6 dalda ödül aldılar. Oysa bu film, Oscar öncesi dağıtılan tüm ödülleri silip süpürmüştü.

En İyi Film Ödülü'nü Moonlight kazandı. Çarpık ilişkiler üzerine kurulu. Sonuçta bazı yamuklar sevinse de ben mutlu olmadım. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alan Casey Affleck hakkettiğini elde etti. Atilla Dorsay'ın, ağabeyi Ben Affleck'i, "bön bön bakıyor" diye nitelendirdiğini hatırlatalım. Kardeş ise müthiş oyuncu. Zaten Casey Affleck'in başrolünü üstlendiği film "Manchester by the Sea" salonlarda ilgi görenlerden. Gişe başarısı yapacakları sıralasam Mell Gibson'ın "Hacksaw Ridge"ını liste başı yaparım. Kahramanlık öyküsü Braveheart'ın çağımıza uygulanması.

Her zaman favorim

Sinema tarihinin aday rekortmeni Meryl Streep. 20. kez Oscar'a talipti. 2 En İyi Kadın Oyuncu ve bir defa Yardımcı Oyuncu ödüllerine sahip olmuştu. Eğer bu kez kazanamadıysa sebebi "çok oldu"dur. Streep benim her zaman favorim. Olağanüstü yetenek. Gençliği başkaydı yaşlılığı bambaşka. Bakış açımın diğer yanı apayrı. "Kilise yıkılsa, şapel yerinde kalır" onun için söylenmiş gibi. Tam burada başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum. Odatv Davası sırasında bir bayan gazeteciyi Meryl Streep'e benzetmiştim. Reddedildi. Üç sene sonra yeniden kabul edildi. Tam 6 yıldır yargılanıyorum. Ben hanımefendiyi övdüm o mahkemeye verdi. Amacı belli. Neyse bu konuyu geçelim.

İki anlamlı protesto

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar