Ömür boyu liderlik dönemi

Totaliter rejimlerden esintiler hortladı. Bu yolu önce Putin açtı. Yasal süresi dolduğunda yerini "emanetçi Medvedev"e bıraktı. Gerekli değişiklikleri sağladı ve tekrar Çar koltuğuna oturdu. Şimdi rahat....

Totaliter rejimlerden esintiler hortladı. Bu yolu önce Putin açtı. Yasal süresi dolduğunda yerini "emanetçi Medvedev"e bıraktı. Gerekli değişiklikleri sağladı ve tekrar Çar koltuğuna oturdu. Şimdi rahat. Sağlığı yerinde olduğuna göre, Rusya Federasyonu'nun tek hâkimi olmayı sürdürecek.

Kırım ve Ukrayna'nın doğusunu ele geçirdikten sonra Suriye'yi de yönetimine aldı. Yeni hedefi Belarus'un yanına öteki Baltık ülkelerini eklemek. Fırsatını bulduğu an bunu yapacağı kesin. Şu anda NATO'nun en büyük korkusu bu.

Sıradaki

Dünyanın diğer süper gücü Çin'de de Rusya'ya benzer gelişmeler görüyoruz. Bu ülkede de devlet başkanlığı için -Komünist Parti Genel Sekreterliği- iki dönem şartı var. İş başındaki Şi mevcut yasalara göre ikinci hakkını sürdürüyor. 2023 yılında aday olmaması gerekiyor. Ancak daha şimdiden çalışmalara başladı. Uzun vadeli planını açıkladı; "2030'da da görevde olmalıyım".

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar