Nerede eski balıklar

Salı günü balık almaya gittim. Adını taşıyan pazarda üç satıcı kaldı. Az ama çeşidi bol yerde bu kez hayal kırıklığına uğradım. Avuç içi kadar o da çiftlik...

Salı günü balık almaya gittim. Adını taşıyan pazarda üç satıcı kaldı. Az ama çeşidi bol yerde bu kez hayal kırıklığına uğradım. Avuç içi kadar o da çiftlik çipuralarının tanesi 13 liraydı. Bir kişi 3-4 tanesini rahat yer. Bir aileye maliyetini düşünün. Çingene palamutunu sormayın. Bırakın çiftini teki bile yoktu.

Genelde alışveriş  ettiğim balıkçıya sordum; "Abi almamız mümkün değil, el yakıyor" dedi.

Bizimkiler hamsici. Önce onların arzusunu yerine getirdim, sonra da benim tercihimi gerçekleştirdim. Tekir aldım, biraz iriceydi. Yanına kırmızı turp, kıvırcık ve roka ilave edince herkes mutlu oldu. Bu ekibe bölgenin kedilerini de dahil ettik.

Sözde en ucuz tarifeden gittik. Ekmek hariç 80 TL'ye çıktı. Merak ettiğinizi tahmin ettiğim için tekir ve Karadeniz hamsisinin kiloları 20'şer liraydı. Marmara hamsiler ise 15 liraydı, ancak lezzetleri yoktur.

Benim gençliğim Balık Pazarı ve Mısır Çarşısı arasında geçtiğinden yokluğa alışamadım. Nerede o kalkanlar, üstelik erkek olacak. Yani içinde düğmeden eser bulunmayacak.

-Kaybolanlar-

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar