Nazlı Ilıcak'ın mağduriyeti

Varsa yoksa rahip Brunson. Durum o kadar gerildi ki, ABD ile aramızda telafisi mümkün olmayan bir olay meydana gelecek diye endişeleniyorum. Hep yazdım ve söyledim Trump ve partisinin Kasım seçimlerindeki en önemli kozu "Türkiye...

Varsa yoksa rahip Brunson. Durum o kadar gerildi ki, ABD ile aramızda telafisi mümkün olmayan bir olay meydana gelecek diye endişeleniyorum. Hep yazdım ve söyledim Trump ve partisinin Kasım seçimlerindeki en önemli kozu "Türkiye düşmanlığı". Bu gerilimin en az dört ay daha sürmesi kesin.

Medyamıza bakıyorum, tek konuya odaklanmış durumda; "İzmir'deki pastör". Oysa büyük bir haksızlık yaşanmakta. Nazlı Ilıcak'ın mağduriyetini gidermek için yaptığı tüm başvurular öteleniyor.

Hâlâ görüşülmedi

Oysa Ilıcak, Mehmet Altan'la birlikte 2016 Kasım'ında AYM'ye başvurdu. Nazlı Hanım'ın dosyası İstinaf Mahkemesi'ne intikal edince avukatlar dilekçeyle müracaat ettiler. Mehmet Altan hakkında yasal ihlal kararı verildiği belirtildi. Ancak Ilıcak'ın durumunun bir türlü ele alınmadığı ortaya kondu. Durumun Anayasanın 10. maddesinde yer alan "eşitlik ilkesi"ne aykırı olduğu vurgulandı. Bunun tarihi 4 Nisan 2018 idi.

İstenen "AYM'nin Ilıcak dosyasını bir an önce ele alması".

Bu arada İstinaf Mahkemesi'nin 2. Ceza Dairesi, 26. Ağır Ceza'nın Mehmet Altan için verdiği mahkûmiyet kararını kaldırdı. Neticede yeni duruşma açılarak Mehmet Altan tahliye edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 275 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar