Misyoner gibiler...

Bazı seyahat programlarını hayretli izliyorum. Bunları yapanların ortak özellikleri aynı. Ayhan Sicimoğlu, Sinan Kunter, Saffet Emre Tonguç'un içerikleri genelde benzeşiyor. Şapeller, bazelikalar, kiliseler ve katedraller......

İtalya'nın bilmem neresindeki dini yapı başlangıç ve hatta yanış tarihleri ile veriliyor. Kaç penceresi var asla unutulmuyor.

Al eline tanıtım broşürünü ezberle. Sonra izleyiciye tekrarla dur. Bunlar arasında Tonguç'un anlattıkları tamamıyla Hıristiyan gözlüğünden.

-Önemli olan-

Salzburg izlenimlerini aktarırken şehrin isminin mevcut tuz -salt- yataklarından geldiğini ifade etmeyi unutmuyor. Tabii Mozart'ın burada doğduğu önemli. Daha 35 yaşında vefat eden ünlü sanatçının ismini taşıyan çikolataların ilk kez imal edildiği yerde röportaj yapıyor. Jesti de güzel. Kasada, satın aldıklarının parasını ödedi.

Bu sponsoru bol propagandistleri özellikle tatil dönemlerinde tekrar tekrar görüyoruz.

-Bu da kazığı-

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar