Millî takım primlerine tırpan

TRT Spor'da Hüsnü Güreli'yi dikkatle dinledim. Çünkü Türkiye'de Futbol Ekonomisi'nin önemli ismi. Beşiktaş'ı borsaya açan da oydu. Şimdiki görevi TFF'nin Başkan Vekili ve "parasal işlerden sorumlu". "Orhan...

TRT Spor'da Hüsnü Güreli'yi dikkatle dinledim. Çünkü Türkiye'de Futbol Ekonomisi'nin önemli ismi. Beşiktaş'ı borsaya açan da oydu. Şimdiki görevi TFF'nin Başkan Vekili ve "parasal işlerden sorumlu". "Orhan Ayhan'la" programında yaptığı açıklamalar önemli. Türk futbolunu yakından ilgilendiren konuları sizlerle maddeler halinde paylaşmak istiyorum:

* Naklen yayın ihalesinde TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı iş birliği yaptı. İlk defa 3 İngiliz'den 'Know How' -bilgisel yardım- aldık.

* İhaleden gelecek paranın kulüplere dağıtılacak kısmı denetlenecek. Yani harcamalar sıkı kontrol edilecek.

* Mevcut toplam 5 milyarlık borcun 4.5 milyar lirası 4 büyüklerin.

* Fazla harcama yapanların durumu ortada. Son örnek Galatasaray. Cezaların UEFA ya da FİFA'dan gelmesini beklemeyeceğiz. Bu görevi artık TFF üstlendi.

* Türkiye'de halen borçsuz sadece 3 kulüp var; Gençlerbirliği, Başakşehir ve Akhisar. Ancak tek başına 500 milyon zarar eden bile mevcut.

Deniz bitti

Güreli, spekülasyonlara yol açan "Millî Takım primleri" için de "bunların fazla olduğuna inananlardanım" şeklinde konuştu. Bundan sonraki uygulamayı şöyle anlattı; "FİFA ve UEFA'dan ne alırsak, bunun yarısını futbolculara dağıtacağız." Anlayacağınız Kazan Kazan uygulanacak. Bu konuyu meşhur bir özlü sözle tamamladı; "Deniz bitti!"

Ekonomi baş danışmanı okusun

Yaşar Usluer'in değerlendirmeleri önemli. Gönderdiklerini zaman zaman kullanmaya çalışıyorum. Bugün de bunlardan birini özetleyerek sizlerle paylaşacağım:

"* Yazdıklarınızla yüreğimize su serpiyor, duygularımıza tercüman olduğunuz için Allah size sağlık versin. Daha önce yazdıklarımla Trump'ın danışmanı Michael Flynn beni doğruladı. 15 Temmuz Fetö'nün hain kalkışmasını alkışladığı ortaya çıktı. Hani bu ünlü danışman Fetö'yü Ladin'e benzetmişti de bizi yönetenler 'iade edecek' diye sevindirik olmuştu."

* "Olası başkanımızın yerinde olsam ilk icraatım jöleli ekonomi baş danışmanını azletmek olurdu. Yerine Taha Akyol'u alırdım. Tabiî kabul ederse." Görüşünüze aynen katılıyorum. Mekanları Cennet Demirel'in muhalif Cüneyt Arcayürek'i danışman almasını örnek verip benzer şeyler yazmıştım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 275 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar