MHP'ye öneriler

Adına af mı, yoksa infaz yasası mı deneceğine karar verilemeyen teklif kamuoyunda yeterli desteği bulamadı. Bire bir konuştuklarımız "kesinlikle böyle bir uygulamaya karşı olduklarını" söylüyorlar.Medyaya...

Adına af mı, yoksa infaz yasası mı deneceğine karar verilemeyen teklif kamuoyunda yeterli desteği bulamadı. Bire bir konuştuklarımız "kesinlikle böyle bir uygulamaya karşı olduklarını" söylüyorlar.

Medyaya bakıyorsunuz, aynı hava. Bir-iki partili kalem dışında muhalefet edenler ağırlıkta. Ekran tartışmalarında da aynı havayı gözlemliyorsunuz. Ezici çoğunluk, destek vermekten yana değil.

Çoklu katılımlarda, MHP sözcüleri bile teklifi yeterince savunamıyorlar. Sadece TGRT'deki bir programda yollanan mesajların toplamında "savunanlar fazla idi". Belli ki cezaevinde yakınları olanlar organize bir kampanya sürdürmüşlerdi. Öbür kanallarda böyle bir dayanışmaya rastlamadık.

Neden?

Meclis'e getirilen metne bakıyoruz. Genel Kurul'dan geçmesi çok zor. Erdoğan'ın da dediği gibi "Ferde karşı işlenen suçların, Devlet tarafından affedilmesi mümkün değil". Bu görüş İslam Hukuku'nda aynen mevcut. Soyguncular, gaspçılar ve benzer suçu işleyenleri serbest bırakmaya hangi vicdan onay verir?

Dün trafik kazası yaparak üç kişinin ölümüne sebep olanı bugün nasıl azat edeceksiniz? Şimdi çıkıp "aldığı cezanın beş yılını siliyoruz" demek onları kurtarır mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar