MHP'nin yüzde 94'ü HAYIR diyecek!

Hani bir yakıştırma vardır;" kendi ayağına sıktı". MHP'de durum bu. Gündem Özel'de açıklanan nabız yoklamasına göre  MHP tabanının yüzde 94'ü HAYIR demekte kararlı. Devlet Bahçeli ve...

Hani bir yakıştırma vardır;" kendi ayağına sıktı". MHP'de durum bu. Gündem Özel'de açıklanan nabız yoklamasına göre  MHP tabanının yüzde 94'ü HAYIR demekte kararlı. Devlet Bahçeli ve 1-2 has adamının dışında bu partililerin evet'çileri yerle bir. Düşünüyorum da bu kadar öngörüsüz strateji mümkün mü? Düşüncem tek noktada düğümleniyor; "İlk seçimde parlamento garantisi alındı. Başka kaçarı yok"

Tuğrul Türkeş ve bir zamanlar AK partiyi yerden yere vuran Numan Kurtulmuş örnekleri ortada. Hele Kurtulmuş'un AK partiye yönelttiği  ağır eleştiriler  hatırlandıkça. "AK Partili bayanların altlarındaki son model cipler) söylevlerini unutmak mümkün mü? Bu zat şimdi Başbakan Yardımcısı. Hatta tüm bakanların sözcüsü. Eh, Devlet Bahçeliye de şanlı mazisine yakışır bir görev bulunur (Dış Türkler Bakanlığı) gibi! Türk Dünyası bunu kabul eder mi? İşte zbu zor.

Kararsızlar AK Parti'den

Deniz Bayramoğlu'nun başarıyla yönettiği - Ahlet Hakan ve Şirin Payzın'a ihtiyaç kalmadı- programda ilginç tespitler yapıldı. Prof. Dr. Emre Bağce'ye göre referandum sonucunu kararsızlar belirleyecek. bunu zaten biliyorduk. yeni taraf hepsinin mütedeyyin, muhafazakar olması . Yani AK Parti'den. Stüdyodaki 2 Ankara'daki 1 iktidar yandaşının bunu tasdik etmeleri çarpıcıydı.

Yeni yöntemler

AK Partinin stratejisini belirleyenlerden İbrahin Uslu 9 veya 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi propagandaya değindi, "Her seçim olduğu gibi yeni yöntemler denenecek" dedi. İktidar partisinin bu kez en büyük handikapı aklına bile gelmedi; Erol Olçok artık yok. 15 Temmuz'da kaybettiğimiz bu isim AK Parti'nin slogan makinasıydı. Yerini doldurmak çok zor.



YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 275 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar