"Kimler geldi, kimler geçti"

Yedek Subay'lık sonrası Dünya gazetesini bıraktım. Meslek hayatımda gördüğüm en çalışkan iki insandan biri olan Oğuz Demircioğlu'nun zorlamasıyla Tercüman'da başladım. Merhum, gazetenin yurt...

Yedek Subay'lık sonrası Dünya gazetesini bıraktım. Meslek hayatımda gördüğüm en çalışkan iki insandan biri olan Oğuz Demircioğlu'nun zorlamasıyla Tercüman'da başladım. Merhum, gazetenin yurt dışı baskılarında çalışıyordu. Doğal olarak aynı serviste iş başı yaptım.

Tam 3,5 yıl hava kararırken girip, sabah çıktım. Hiç izinsiz. Şimdiki gibi modem yoktu. Gazeteyi burada hazırlıyor ve kalıpları uçakla Frankfurt'a yolluyorduk. Matbaa bu kentin hemen dışında Zeppelinheim'deydi.

Yurt dışı ekibimiz de buradaydı. Öncelikleri ilanları yerleştirmekti. Acil değişiklikleri de onlar yapıyordu. Türkiye'de mevcut yazarlara ilaveten, sadece yurt dışında yazanlarımız vardı. Örneğin Emin Işık ve Altan Deliorman gibi. Merhum Deliorman'ın hazırladığı müthiş belgesel "Avrupa'da Türk izleri" çok değerlidir.

Tercüman'dan başka yine dışarıda basan ve dağıtan gazeteler de mevcuttu, Akşam, Milliyet ve Hürriyet gibi. Ancak, bizim günlük satışımız 74 bini geçiyordu. Döneme göre hayli büyük rakamdı.

Almanya başta Avrupa'nın dört bir yanında tam 16 büromuz mevcuttu. Frankfurt'tan başka Berlin, Bonn, Hollanda, Nurnberg, Hamburg, İngiltere ve Paris'i önemli temsilcilikler arasında sayabilirim.

İsimler

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar