Kasiyerin görevi siyaset yapmak mı?

Marketteki müşteri konuşuyor. Biri aldığı çocuk bezine gelen 4 liralık zamdan şikâyetçi. Ötekinin cevabı "Sadece onda mı artış var?" şeklinde. Sonunda birleştikleri "Millet yine de bunlara oy veriyor"...

Marketteki müşteri konuşuyor. Biri aldığı çocuk bezine gelen 4 liralık zamdan şikâyetçi. Ötekinin cevabı "Sadece onda mı artış var?" şeklinde. Sonunda birleştikleri "Millet yine de bunlara oy veriyor" oluyor. Tam bu anda kasadaki görevli müdahil oluyor; "Ne biçim konuşuyorsunuz, benim annem babam da bu hükûmete destek verenlerden". Sanki market çalışanı değil de "parti temsilcisi".

14-15 yaşımdan beri alış verişi hep ben yaparım. Ancak müşterinin birbirleriyle dertleşmesine karışan personele ilk kez tanık oldum. Görevi satılan malları kasadan geçirip parasını tahsil etmek olanlar, müşteriyi sansürlemeye başladılarsa vay hâlimize.

İşine gelmeyince

İlginç bir detayı da atlamayayım. Müşteriye fırça atan aynı personel bayramın 3. günü müessesesini yerden yere vuruyordu. Nedeni ise "yeterince izin yaptırmadıkları" idi. Tüm market sahip ve yöneticilerin dikkatini çekmek istiyorum. Bir an önce bu tip personeli uyarmalılar. Milleti dinleyip, konuşmalara "Böyle laf edemezsiniz" şeklinde müdahaleler daha büyük olaylara neden olur. Ben söyleyeyim de, onlar yine de bildiklerini okusunlar. Hatta, "parti müşahitliği görevini üstlenen"adamlarına prim versinler!

***

Zühal Topal'ı tanıyamadım

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar