Karakas'taki Atatürk heykeli...

Önceki gün Maduro'nun içinde bulunduğu durumu ele almıştım. Küçük bir çikolata benzerine 54 litre benzin alınışını Cüneyt Özdemir'in ağzından aktarmıştım. Amacım...

Önceki gün Maduro'nun içinde bulunduğu durumu ele almıştım. Küçük bir çikolata benzerine 54 litre benzin alınışını Cüneyt Özdemir'in ağzından aktarmıştım. Amacım, Venezuela'nın düştüğü ekonomik açmazdı. Aynı gece belediye basın müşavirlerinin duayeni Mustafa Holoğlu aradı. Söylediklerini buraya almak zorunda bıraktı. Tarihe kayıt düşme açısından her cümlesi belge niteliğinde. Buyurun okuyun. Tabii Cüneyt kardeşim de. O da eksik bıraktıklarını öğrenmiş olur:

"Cüneyt Özdemir Venezuela için hazırladığı 5N1K'da pek çok şeyi eksik bıraktı. Oysa atv'den Melih Altınok başkent Karakas'ta bu ülkeyi anlatırken, Atatürk anıtını gösterdi. Hatta kaidedeki yazıyı bile okudu. Anıt 30 Ağustos 1998'de Santa Sofia Meydanı'na yerleştirilmişti. İstanbul'un Kıraç Belediye Başkanı Sonnur Yalnızoğlu ve kardeş belediye başkanı İvonna Attas (Karakas/Baruta) işi organize ettiler. Büyükelçimizin de bulunduğu törende Türkü Baba (Fatih Kısaparmak) ile eşi Şebnem de oradaydılar.

Töreni Arena ekibinden Haluk Şahin ve kameraman Metin Kararslan görüntüleyip 10 Kasım 1998'de Star TV'de yayımladılar.

Gerçek kahraman

Atatürk'ümüzü Latin Amerika topraklarına taşıyan bir bayan belediye başkanı olduğuna dikkat çekmek isterim. Yalnızoğlu o zaman Kıraç belediyesi başkanı olduğu gibi bölgede bu görevde olan ilk bayandı. ANAP'lı Yalnızoğlu meclis üyelerini de Venezuela'ya getirmişti. Bu bir yerde Türk kadınının başarısıydı.

Atatürk anıtını göremeyen Cüneyt Özdemir, dilerim hatasını anlamıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar