Kahveci Kambur Ahmet'in çift yazan tebeşiri...

Balat'tan epey ünlü çıktı. Bunların ulusal düzeyde tanınanları var. Bestekârlar, yazarlar bir hayli fazla. Futbolcular da öyle. Hem oyuncu hem yönetici olarak Şadan Kalkavan önemlilerdendi.Bu seviyede iki isim kaldı....

Balat'tan epey ünlü çıktı. Bunların ulusal düzeyde tanınanları var. Bestekârlar, yazarlar bir hayli fazla. Futbolcular da öyle. Hem oyuncu hem yönetici olarak Şadan Kalkavan önemlilerdendi.

Bu seviyede iki isim kaldı. Biri bölgenin sözü dinleneni Hüseyin Movit. Kültürden sanata tanımayan yok. Türkçe Gönüllüleri-Dil İzleme Grubu'nun yılmaz savaşçısı. Radyolar ve televizyonlarda boy gösteriyor. Köşe yazıyor. Onlarca kitabı "baş ucu" denilen kalitede.

Hâlen en popüler isim Süleyman Soylu. Kökeni Trabzon olsa da, doğup büyüdüğü yer bu bölge. Arada kızanlar çıksa bile politikaya ilk adımı burada attı. Gençliğinde ne ise şimdi de aynı çalışkanlıkta. Arada birazcık diplomatik olabilse daha az tepki alacak.

Ortak özelliğimiz Demirel Baba'ya duyduğumuz sevgi ve saygı. Hâlâ merak ettiğim konu adının Süleyman olmasında büyüklerinin katkısı var mı?

Perde gerisindekiler

Balat'tan iki de önemli kahveci geçti. Biri Saffet. Diğeri Kambur Ahmet. Bunların işlettiği yerler arı kovanı gibiydi. Takılanların çoğu önemli isimlerdi. Girişte bulunan bilardoların ve en üstteki oyun salonlarının müdavimleri arasında epey azınlık vardı. Hepsi de önemli iş adamlarıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 275 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar