İYİ Parti iktidar alternatifidir

Sancısız doğum olur mu? Günümüzün teknolojisi ve ilaçlarıyla belli bir süreliğine bu mümkün görülebilir. Ancak, tahribatları mutlaka daha sonra çıkar. Bir de dolunun yanında boş olanların...

Sancısız doğum olur mu? Günümüzün teknolojisi ve ilaçlarıyla belli bir süreliğine bu mümkün görülebilir. Ancak, tahribatları mutlaka daha sonra çıkar. Bir de dolunun yanında boş olanların taşınması var ki, bu en zor olandır. En kötü tarafları, hayatları boyunca sadece çalçene olmalarıdır.

Alındıkları yeri beğenmezler, aday gösterildikleri sıraya mırın kırın ederler. Yine de sonuçların ilanına kadar gıkları çıkmaz. Ne zamanki Parlamentoya giremedikleri belli olur, volümlerini yükseltmeye başlarlar. Bir bakarsınız, sıra paşasının nutukları Genelkurmay Başkanı'ndan daha gür çıkar. Meclis'e giremediği gün, "Ben bakanlık yaptım" diye nara atan hanımefendileri de görürsünüz.

Anlayacağınız siyaset zor zenaat. İnsanlar kavun değil ki, koklayıp, diplerini elleyeceksiniz. Hele, yeni kurulmuş bir partide iseniz hata payı biraz daha fazladır.

Ne bekliyorlardı?

Siyasetin tatlı su kaptanları için en kolay yol zemin ve zamanın müsait olduğu an Başkana bindirmektir. Bunlara sormak istiyorum; "Bu kadar kısa sürede tüm engelleme ve imkânsızlığa rağmen 43 milletvekili çıkarmak başarısızlık mı?"

Kaldı ki Meral Bacı, doğanın kısıtlı tanıdığı anatomik imkana rağmen "olağanüstü çaba gösterdi". Sadece büyük kentlerde kameralara poz verirken ortaya çıkanları dahi sırtında taşıdı. Üstelik Muharrem İnce gibi bir güçlü rakibe kaptırılanları ikna için epey çaba gösterdi. Sistemli saldırıya maruz kaldı; "Yüzde 3 bile alamaz" temalarıyla yıpratılmaya çalışıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar