Irak'ta bir Sivil Mareşal daha; Abadi

Bizim akademisyenlerin dediği çıktı. Örneğin Doç. Dr. Kasım Han "Biraz bekleyelim. Musul harekatı başlayınca IŞİD mecburen kuvvetlerini bölecektir" demişti. Öngörüsünden de fazlası...

Bizim akademisyenlerin dediği çıktı. Örneğin Doç. Dr. Kasım Han "Biraz bekleyelim. Musul harekatı başlayınca IŞİD mecburen kuvvetlerini bölecektir" demişti. Öngörüsünden de fazlası gerçekleşti. Dabık'ı tamamen boşalttı. Hani "Kıyamet savaşı burada verilecek" dedikleri yer. Destek verdiğimiz Özgür Suriye Ordusu rahatça içeri girdi.

Öte yandan Musul'a beklenen saldırı başlatıldı. Türkiye'yi operasyona almadılar. Ancak eğittiğimiz "Ninova Gönüllüleri" olaya dahil edildi. YPG, PYD ya da adına ne derseniz deyin PKK uzantıları kenarda bırakıldı. Yine de bu konuda tedbirli olmakta yarar var. ABD'nin himayesindeki teröristleri bir yerlerde görürsek şaşırmayacağım. Sınırlarımız içindeki sabotaj ve saldırılarına devam edecekleri ise kesin. Demek ki tedbirli olmakta yarar var.

Dublör Başbakan

Saatler 01.40'ı gösterirken tüm dünya televizyonları -bizimkiler dahil- ortak yayına geçtiler. Saddam Hüseyin'den sonra Irak'ın yetiştirdiği ikinci Sivil Mareşal Haydar el Abadi zafer nutukları attı. Başbakanı, yanına alıp poz verdiği generallerle birlikte pentatlon sahasına sürseniz kimse sağ çıkmaz. Hepsi şambrel gibiler. Kaldı ki savaş startı veriyorlar, komutanlarının tamamı cephede yok. "Hatıra fotoğrafı" çektirdiklerinde hepsinin "kırmızı balık" olduğu fark ediliyor. Ana komuta Pentagon'da. Bölgedeki uygulama merkezi Kuveyt'te. Harekat'ın pişiricisi Mc. Gurk. O da bu sıra isim değiştirmiş PKK'lılara "Bekleyin" sinyali veriyor. Savunma Bakanı Carter'ın verdiği talimatı uygulamakla meşgul.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 275 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar