İdlib savaşı kapıda

Haber kanallarına sadece iki konu kaldı. Türk-ABD ilişkileri ve MHP'nin af teklifi. Bence, yakın dönemde en  büyük tehlike İdlib. Rusya, İran ve Suriye'nin buraya operasyon yapacağı gerçeğini, görme engelliler bile...

Haber kanallarına sadece iki konu kaldı. Türk-ABD ilişkileri ve MHP'nin af teklifi. Bence, yakın dönemde en  büyük tehlike İdlib. Rusya, İran ve Suriye'nin buraya operasyon yapacağı gerçeğini, görme engelliler bile farketti. Moskova-Tahran-Ankara üçgenindeki gidiş gelişler sadece bizi ikna etmek için. Saldırı ne zamana kadar durdurulabilir? Buradaki silahlı grupların direneceği mutlak. Afganistan ve Pakistan'a gönderilme planı ne kadar gerçekçi?

Ya gözetleme kuleleri?

Olacakları şimdiden yazalım. Kan gövdeyi götürecek. Arada kalacak -12 gözetleme kulesindeki- askerlerimiz ne olacak. Geri çekseniz sorun, çıkacak çatışmaya müdahil olmaları daha büyük problem.

Her halükârda en az yarım milyon sığınmacıya daha sahip olacağız. Hepsi silahlı. Amerikan yönetimi durumu tebessümle izliyor. Sen bir yandan enflasyon, diğer taraftan savaşan gruplarla boğuşurken zaman Trump'a çalışıyor. Kobani'ye radar üssü kurdu. Fırat'ın doğusuna YPG'yi yerleştiriyor. Ortada sırtımızı verecek kimse yok. Bu defa işimiz çok zor!

Af çıkar mı?

Gelelim af konusuna. Devlet Bahçeli'nin seçim vaadleri arasında yer almıştı. Görüyoruz ki sözünün arkasında. Peki, AK Parti'nin buna karşı olduğu açıklaması için ne yapacak? Bir yerde iktidarın her zamanki tavrı diyebilir. Bugüne kadar neye "gündemimizde yok" dedilerse tam tersini yaptılar. Ancak bu defa durum gerçekten farklı. Şimdi bir anket yaptırsanız kamuoyunun yüzde 90'ı affı istemiyor. İdamdan söz edenlerin geldiği noktayı bakın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar