Hayret verici bir dönüşüm

Hüseyin Movit, önce konuşmayı dinletti. Ardından, bunun metnini ve resimlerini geçti. Sözünü ettiği Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu. Bu zatın sözü geçen konuşmasının yapıldığı...

Hüseyin Movit, önce konuşmayı dinletti. Ardından, bunun metnini ve resimlerini geçti. Sözünü ettiği Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu. Bu zatın sözü geçen konuşmasının yapıldığı sene 2007, yer İzmir. O dönem Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen Cumhuriyet Mitingleri'nden birinde kürsüde. Bu öğretim üyesi konuşmasında özetle şunları söylüyor:

"Millî karakteri olan hiç bir kurum kalmasın istediler. Kurumlarla çatıştılar. Yıpratmaya, Atatürk'ün -Bağımsızlık benim karakterimdir- diyen ruhunu utanmadan öldürmeye cüret ettiler. Türkiye'nin millî değerlerini korumayı, yabancı düşmanlığı diye yutturmaya çalıştılar. Türkiye'nin bağışıklık sistemini çökertmeye uğraştılar".

O yılların Atatürkçüsü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin rektörü. Sadece kimlik değiştirmekle kalmadı. Sıkı bir Ak Partili haline dönüştü. Hemen her gece merkez medya ekranlarında. Erdoğan'ın sözcüsü dediklerimizin içerisinde 1 numara. Ayrıca yandaş medyada köşe yazıları da kaleme alıyor.

Açıkça itiraf etmeliyim ki, Movit bu değişimi gözüme ve kulaklarıma soktuğunda kabullenmem oldukça zaman aldı. Hâlâ hayretler içerisindeyim!Yorumu size bırakıyorum.

***

Zaten ibadethane

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar