Havuz'un kaynakları çoğalıyorKaynak: Havuz'un kaynakları çoğalıyor - Burhan AYERİ

Şirin Payzın soruyor "Güneydoğu'da yakılıp yıkılmış şehirler var. Buralara gözlemciler giremiyor. Göçe zorlananlar ortada". Muhatap Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek. Anlaşılan...

Şirin Payzın soruyor "Güneydoğu'da yakılıp yıkılmış şehirler var. Buralara gözlemciler giremiyor. Göçe zorlananlar ortada". Muhatap Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek. Anlaşılan Payzın bir süredir küllendirdiği düşüncelerini yeniden alevlendirmiş halde. Yaptığı çıkış, HDP sözcüleri benzeri. Bakan Şimşek ise, yumuşak bir yapıya sahip. İnanıp inanmamakta serbestsiniz. Ancak, tahrik etmiyor. En çok da şu değerlendirmesini beğendim:

"Türkiye yapısal olarak ne Suriye ne Irak. İstanbul'da dünyanın en fazla Kürt nüfusu yaşamakta. Bakın benim hanımım Türk. Üç çocuğum var ve Ankara'da oturuyorum. Böylesi ailelerden oluşmuş ülkeyi bölmek mümkün değildir". Bilindiği gibi Başbakan Yardımcısı Şimşek Türkçe bilmeyen Kürt bir anne babanın çocuğu. Buna rağmen yurt dışı dahil iyi eğitim alıp bugünlere geldi.

Saatler süren söyleşide Mehmet Şimşek birlik ve beraberlik savunucusuydu. Ters konumda olan Kırım kökenli Şirin Payzın'dı. Bu kızın genlerinde bir şeyler var. Ara sıra Büyük Teyzesi Behice Boran'ı izler gibiyiz.

...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar