Hariçten gazel okumayın

MHP'nin mevcut yönetimi Şam'a sıkışıp kalmış Esad Rejimi'nden farksız. Buradakilerin desteği Ak Parti'den, Suriye'dekinin Rusya'dan. Erdoğan-Yıldırım takımının korkusu, Devlet Bahçeli ve ekibinin gitmesi....

MHP'nin mevcut yönetimi Şam'a sıkışıp kalmış Esad Rejimi'nden farksız. Buradakilerin desteği Ak Parti'den, Suriye'dekinin Rusya'dan. Erdoğan-Yıldırım takımının korkusu, Devlet Bahçeli ve ekibinin gitmesi. Ki bu gerçek mutlaka hayata geçecek. Yargı kararlarıyla, ahbap-çavuş ilişkisiyle çürümüş yönetimi daha ne kadar ayakta tutabilirler? Makinenin fişi çekildiği an tabanın arzusu gerçekleşecektir.

...

12 Mart 1971 Muhtırası'ndan sadece 24 saat önce Dünya gazetesinde bir başyazı yayınlanmıştı. Başlığı "Zamanında karar" idi. Dönemin Başbakanı Demirel bu uyarıya aldırmadı. Sonuçta hükümet antidemokratik şekilde yıkıldı. Sayın Bahçeli'ye önerimiz o yazıyı arşivden çıkarıp, okuması. Sanki onun için yazılmış gibi. MHP'nin desteğini yitirmiş kağıt üstündeki lideri koltuğa yapışmış görüntüsüyle harekete zarar verdiğini artık görmeli. Yenilikçilerin başa gelmesi MHP iktidarının yolunu açacaktır. Bu da bizim uyarımız.

Dersini çalışmayanlar

Günde ortalama 2-3 maç oynandığı günlerdeyiz. Bazı anchormanların söyledikleriyle şaşkına dönüyoruz. Mesela TRT Spor'da Melih Gümüşbıçak "İkinci gün maçlarından ikincisi ekrana yansıyacak" diyor. Oysa sözünü ettiği üçüncü maç. Yeri geldi Melih'e de geçirdiği kaza için geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. LİG TV'de Şansal Büyüka "Sanırım maç Paris'te oynanacak" şeklinde tereddütlü ifade kullanıyor. Evet doğru, oyun Saint Denis'de. Paris'in merkezine 90 kilometre mesafede. Yayına çıkmadan bakar, not alırsan, kafa karışıklığına sebep olmazsın. Yine bir başka tereddüt yaşamaz "Gökhan Abdik anlatacak"ı ilave edersin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar