Fareli Stüdyodan 50.Yıl'a

Dünya Gazetesinde sabah toplantısındayız. Önemli olduğu için patron ve yazar Bediî Faik de katılanlar arasında. Zaten geniş iştirakli olma isteği ondan geldi. Çünkü TRT programlı televizyon programlarına...

Dünya Gazetesinde sabah toplantısındayız. Önemli olduğu için patron ve yazar Bediî Faik de katılanlar arasında. Zaten geniş iştirakli olma isteği ondan geldi. Çünkü TRT programlı televizyon programlarına başlıyordu. Bediî Bey lafa "Yandık beyler" diye girdi. Sonra uzunca bir analiz yaptı:

"Tüm dünyada televizyonlar yazılı medyanın en büyük rakibidir. Sonunda bu iş bize de geldi. Öncelikle gazete alma alışkanlığı azalacak. Reklam pastasının bölünmesi daha büyük tehlike. Buna göre tedbir almak zorundayız. Benim önerim cazip yenilikler bulmamızdır. Bir de televizyon köşesi hazırlamamız. Bunun için de mutlaka günlük eleştirilere de yer vereceğiz".

Hedef Kişi

Meslek hayatımda her zaman esinlendiğimi itiraf ettiğim Büyük Kalem Bediî Bey'in devamlı bana baktığını fark ettim. Gazetenin başyazarlığını yapan kardeşi Doç. Dr. İlhan Akın'ın da -İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı 'da yaptı- beni süzdüğünü anladım. İşte o zaman kurulan planı sezdim. Hoca hemen lafa girdi; "Biz Burhan'la beraber bu işi götürürüz".

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar