Erken seçim mi? Sakın ha!

Kamuoyu araştırma şirketlerine güvenin ölçüsü nedir bilemem. Bu konuda tarihin en büyük golünün Amerika'da atıldığına tanık oldum. Ronald Reagan'a "başarısız kovboy" ya da "ikinci sınıf...

Kamuoyu araştırma şirketlerine güvenin ölçüsü nedir bilemem. Bu konuda tarihin en büyük golünün Amerika'da atıldığına tanık oldum. Ronald Reagan'a "başarısız kovboy" ya da "ikinci sınıf aktör" diyenler 24 saatte yıkıldılar. Bırakın ABD'yi, dünyada şans tanıyan yoktu. Reagan, öngörülere inat 2 dönem başkanlığı kazandı. Bizden örnek verirsek, kısa aralıklarla yapılan son 2 seçime bakalım. Nasıl oldu da, MHP oyları bir anda Ak Parti'ye kaydı? Siyaset bilimcilere göre Devlet Bahçeli'nin hükümet ortaklığını reddedişi, seçmeninin bir kısmını kızdırdı. O dönem "her şeye hayır diyen" Bahçeli bugün "hükümetin emir kulu". Yüklendiği sadece parti içi muhalefet. Tek hedefi var; "Meral Akşener'i harcamak."

...

CNNTÜRK'te "erken seçim" tartışmasına takıldım. İktidar yanlısı araştırma şirketinin başı Faruk Acar, son anketinin sonucunu ekrana değil de yanında oturan Abdullah Ağar'a açıkladı. Ak Parti yüzde 55'lerde. SONAR'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı'ya göre yüzde 51. Doğrusu yüzde 41 ve 49'lardan sonra tırmanış devam etmekte. Kendi adıma 14. yılında olan yönetimin hız kesmediğini söyleyebilirim.

Önemli uyarı

Programa Ankara'dan katılan Doç. Dr. Erdinç Yazıcı'nın uyarısını herkes dikkatle dinlemeli: "Seçim kutuplaşmadır". Bu çok önemli. Benzeşen lafları yazdığımı hatırlayın. Şu anda PKK'nın 200-300 kişilik gruplarla saldırdığına tanık oluyoruz. Bir ara Erdoğan'ın "Şehitlerin 5 katını indiriyoruz" çıkışını da anımsayın. Son günlerde aynı şeyler oluyor. Askeri uçak ve helikopterler şehit ve gazi taşır hale geldi. Öte yandan F16 ve Leopar tankı kullanan FETÖ'cülerin yanına her marka roketatara sahip bölücü takımı eklendi. Bunun adı ne kadar yumuşatsanız da "iç savaş"tır. Uzmanlara göre saldırıların şimdiki hedefleri "sembol isimler" ve "sembol alanlar" olacak. Sizler de aklınıza gelenleri alt alta yazın. Birilerine uyarı olur.

...

Bu olumsuzluklara, Meclis içinde ve iktidar kanadında bulunan FETÖ'cüleri ekleyin. Ortaya çıkan tablo vahim ötesi. Nihal Bengisu Karaca ekranda "FETÖ'cülerin bakan düzeyinde olduğunu düşünüyorum" diyebiliyorsa, gerisini hesaplayın. Bu şartlarda seçim kararı Türkiye Cumhuriyeti'nin harakiri yapması olur. Toparlarsak, sakın ha, aman ha, seçim falan yok, diyorum.

Tipik CHP prototipi

Bu sıkı tartışmada CHP'yi Elfin Tataroğlu temsil etti. Parti Meclisi'nin eski üyesi "karşısındakini döver gibi" konuşuyor. "Küçük dağları ben yarattım" havasında. Onu izledikçe CHP'nin neden iktidar olamayacağını çok net anladım. Hakan Bayrakçı'ya dahi saldırdı. Oysa adamcağız gözlemlerini objektif olarak aktarmıştı. Eskiden Papirüs Bar'da ellerinde bardaklarla Türkiye'yi kurtarırlardı. Şimdi bunlar mevcut. Kimse kızmasın ama "Bu CHP'den bi cacık olmaz". Ne zaman ki kafalar ve yorumlar değişir düşünürüz. Ana Muhalefeti bu halde olan ülkede Ak Parti 14 yıl daha iktidarda kalır. Acı gerçek bu.

Küçük notlar

Hava durumu raporları kanalına göre değişiyor. Tahminler arasında en az 3-4 derece fark var. CNNTÜRK ısıtıyor, NTV üşütüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar