Emekliyle bu kadar oynamayın

Seçim öncesi "sıfır faizle 14 maaş kredi" vaadinden bugünlere kadar geldik. Şimdi "emekliye promosyon" denilen sadaka peşindeyiz. Üçüncü bakan iş başında ama ortada maç bileti parası bile yok....

Seçim öncesi "sıfır faizle 14 maaş kredi" vaadinden bugünlere kadar geldik. Şimdi "emekliye promosyon" denilen sadaka peşindeyiz. Üçüncü bakan iş başında ama ortada maç bileti parası bile yok. Araştırmaya göre ayda 12.5 liranın peşindeler. İşi 3 yıllığına bağlayıp bir defada 450 lira ödenecek. "Açlık sınırında yaşayanlar" böylesi bir rakamla ne yapabilir? Siz düşünürken ben yazayım; "Bodrum'da tatil. Girne'de kumar turu ve Nataşalarla dans". Tercihinizi yapıp, istediğiniz kutuyu işaretleyin. Sonra emeklilik tahsis ve vatandaşlık numaralarınızı ekleyip, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yollayın! Sakın ha Mehmet Müezzinoğlu'nun adını yazmayın. O çoktan havluyu attı. Neler söyledi bakalım:

"Acele edersek kolay. Bankalarla bilek güreşi devam ediyor. İnşallah bu bilek güreşini Sayın Başbakanımıza teslim edeceğiz. O, bileği olması gereken şekilde bükecektir. Bu yıl sonuna kadar sonuçlandıracağımızı ümit ediyoruz".

Haydi birlikte yorumlayalım; "Bayram müjdesi de sizlere ömür. Artık yeni yıl müjdesine bakacağız". Bu da Başbakan Yıldırım'a paslandı. En çok neye hayret ediyorum biliyor musunuz? Sayıları 11 milyonu bulan emekliler, kahvehanelerde hatta cami avlularında hükümete söylenmedik laf bırakmıyorlar. Sandık önlerine gelince mührü "ampul'ün üzerine basıyorlar". Tıpkı Ordulu fındık üreticileri gibi. Yolları kesmek dahil protestonun en babasını yaptılar. İlk seçimde ise Ak Parti'yi tulum çıkardılar. Bütün bu aymazlığın tek kurbanı oldu; Ordu Emniyet Müdürü Rıdvan Güler. "Niye gazla copla müdahale etmedin" denip merkeze alındı. Doğrusu ne yapıyor merak ediyorum.

Muhteşem tartışma

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar