Emeklinin faturaları

Kendimden başlayarak 10 milyonun üstündeki insanın sıkıntısını dile getireceğim. Örneğin; elektrik, su, telefon ve doğalgaz faturalarını çeke çeke ayın ilk yarısına getirdiler. Siz ne zaman...

Kendimden başlayarak 10 milyonun üstündeki insanın sıkıntısını dile getireceğim. Örneğin; elektrik, su, telefon ve doğalgaz faturalarını çeke çeke ayın ilk yarısına getirdiler. Siz ne zaman maaş verdiğinizin farkında mısınız? Bir yol bulup gecikme cezası ödememek için çabalanıyor.Ya da kesiliyor. Buna bazılarının kredi ödeme tarihlerini de ekleyebilirsiniz. Hatta eski adıyla Digitürk'ü -beIN oldu- buna dahil edebilirsiniz. Emeklinin durumunu anlayın. Veriler üç kuruşluk zammı yüzde 13.28'lik rekor enflasyonla misliyle geri alanlar bu kadar mı duyarsız? Bu adaletsizliği önlemek çok mu zor. Adam veya kadın -her neyse- parasını alış tarihine bakılır ve ayarlama yapılır. Bu konuda o kadar çok yazılı sözlü mesaj aldım ki, uyarmak ihtiyacı hissettim. Unutmasınlar ki, birgün onlar da emekliye ayrılacak. İşte o zaman "Biz ne yapmışız?" diyecekler. Ya da umurlarında olmaz: Çünkü "küpleri dolup taşmıştır".

Diğer intibaklar

Refi Kösel de bir emekli. Dile getirdiği yine milyonlarca kişinin mağduriyeti: "Bildiğiniz gibi 2000 yılından önce emekli olanların intibakı yapıldı. Ancak bu tarihten sonra emekli olanlar hâlâ beklemede. Yargıya yani Danıştay'a taşınan dosya uykuda. İnsanlar umutla bunun karara bağlanmasını bekliyor. Referandum sürecine girdiğimiz şu günlerde konuyu gündeme taşırsanız, hükümet de gayrete gelebilir. Gerekli baskıyı oluşturabilir"

Kösel yerden göğe kadar haklı. Emeklinin eskisi ya da yenisi aynı durumda. Mağdurlar Listesi yapılsa ilk sıra kesinlikle onların.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 275 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar