Ekrem İmamoğlu Demirel'i hatırlatıyor

İstanbul'un yeni Belediye Başkanı'nın görevi devraldıktan sonraki hâline dikkat ettiniz mi? Kampanya süresince kullandığı seçim otobüsünün üstündeki tavrı beni yıllar öncesine...

İstanbul'un yeni Belediye Başkanı'nın görevi devraldıktan sonraki hâline dikkat ettiniz mi? Kampanya süresince kullandığı seçim otobüsünün üstündeki tavrı beni yıllar öncesine götürdü. 14-15 yaşlarındaki genç irisini fark edip, ona seslendi; "Sen bana sağ yumruğunu uzatıp, her şey güzel olacak diyen delikanlı değil misin?" diye sordu. Ardından "Gel buraya" deyip çağırdı. İki yaşlı kadını, iki genç kızı ve bir hamile bayanı da tanıdı. Onları da otobüsün yukarısına aldı.

Süleyman Baba'yla seçim gezilerine katılanlar bu sahneleri sıkça izlerlerdi. İmamoğlu'nun yüz hafızası ve dikkati önemli. Bunu gayet net görmekteyiz. Demirel'in bir büyük özelliği de Türkiye'nin tüm yörelerindeki köylülerin dertlerini bilmesiydi. Niğde'nin patatesini, Erzincan'ın Koçbaşı nohudunu. Gaziantep'in mercimeğini yetiştirenleri karşıdan tanırdı.

Unutmamak

Baba'nın köylüyle sohbeti ayrı güzellikti. Aradan dört yıl geçmiş, Yomra'da Memed Ağa'ya torunu Ali İhsan'ı sorar "Kestirdiniz mi?" diye cevabını isterdi. "Sünnet oldu mu?" diye ilave ederdi.

Ekrem İmamoğlu, Demirel'in tüm bu özelliklerine sahip. Ayrıca vefasına bire bir tanık olanlardanım. Ekibinin de kendine uygun olduğuna şahit olduk.

İkinci defa tanışma

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar