​​​​​​​Ege Vapuru'ndan Hisar Roketi'ne

Önce acar muhabir -eski tabirdir- Fulya Öztürk'ün röportajını izledim. Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ile Türkiye'nin harikalar yaratan mühendisi Selçuk Bayraktar da oradaydı.

Öbür emeği geçenler de unutulmamıştı.

İHA'lar, SİHA'lar hakkında bilgi verildi. Peşinden kamikazeler anlatıldı. Sıra 25 kilometre menzilli Hisar'lara geldi. İlk denemelerden örnekler de aktarıldı.

İnanır mısınız, İkinci Dünya Savaşı'nın en etkili silahı roketlerin mucidi Von Papen'i hatırladım. Gerçekten tam anlamıyla ümitlendim. Müsteşarın çok kısa sürede Hisarları kullanacağız demesiyle havalara girdim.

Nereden, nereye

Daha önce kısaca söz ettiğim, mekanı cennet Süleyman Demirel'den bir anımı tekrarlayacağım:

"Bir konuşma sırasında -Biz aslında Kıbrıs'a 1963 yılında çıkacaktık- demişti. Ben de niye çıkmadınız deyince başladı anlatmaya; Çıkamadık çünkü baktık ki tek çıkarma gemimiz yok. EOKA'cılar ise Grivas liderliğinde Türkleri katletmeyi sürdürüyorlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar