Deprem, gerçeğimiz...

Sarsılan bölgede ilk mesajı 5,5 ay önce almıştık. Dinar bir uyarıydı. Perşembe günü de Seferihisar'la başladı. Ardından Denizli'nin ilçeleri biz de varız dediler. 4.2 ve peşinden gelen 6'lık deprem...

Sarsılan bölgede ilk mesajı 5,5 ay önce almıştık. Dinar bir uyarıydı. Perşembe günü de Seferihisar'la başladı. Ardından Denizli'nin ilçeleri biz de varız dediler. 4.2 ve peşinden gelen 6'lık deprem sadece yöreyi etkilemedi. Bütün Türkiye'yi huzursuz etti.

Merkez üssü Bozkurt ilçesi demek de yanlış. Sallanan beşiğe dönmek buraların özelliği. Aşağıdaki onlarca fay hattına asırlık yığma taş binalar nasıl dayansın? Allah beterinden saklısın diyebiliyoruz.

-Emniyetin binası-

Bozkurt Emniyet Amirliği mutlaka gözünüze çarpmıştır. Müzeye dönüştürülen Cibali Karakolu'ndan kötü durumda. Belediyenin hizmet verdiği yer ondan daha beter. Bozkurt Belediyesi'nin bayan başkanı Birsen Çelik, uzatılan her mikrofona "imkansızlıklarını" anlatıyor. Böylesi şartlarda hastanelik olan 81 kişinin 78'inin taburcu olması mucize. Tedavisi devam edenler ise korkudan 3'üncü, 5'inci katlardan atlayanlar.

Felaket simsarları-

Depremlerde görüşüne  başvurulan uzmanlar yine ekranlara doluştular. Çoğumuzun ezberlediği söylemlerini tekrarladılar. Baktım da en ünlüleri ortada yok. Şimdi isimlerini sıralayıp biplemek istemiyorum. Bunlar "bina kalitesi ölçümleri" ile çoktan köşeyi döndüler. Bu pastanın kalan bölümünü de yeniler didikliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar