Denizler Kralı Minik Hamsi

Oldum bittim küçük balıkları severim. Bunlar arasında da değerlendirmem farklı. Üç gün önce A-101'de Batılıların frozen dedikleri balıklar gördüm. Dikkat edince dondurulmuş istavrit olduğunu ankadım...

Yarım kiloluk ambalajlar halindeydi. Paketi 10 lira. Temizlenmiş olduğuna ve av yasağı mevsimine göre ucuz sayılırdı.

Evdekilere sordum "alayım mı?" Bir başka soruyla cevaplandım; "Hamsi yok mu?" Ben de olmadığını söyledim. Neticede marketten elim boş çıktım.

Bu kez aklıma tanıdığım bir seyyar balıkçı geldi. Ona uğradım. Serçe parmağımdan ufak tekirler vardı. Kuzey Avrupalılar dip balığı diye bunları yemezler ama ben bayılırım. Satıcıya "ayıklar mısın" dedim. Cevabı olumsuzdu. Bizimkiler gibi "bu havada o minicik şeylerle uğraşılır mı"yla karşılığını aldım.

Sonunda aklıma evdeki konserve ton balıkları geldi. Göbek salata, havuç, kırmızı lahana, roka ve taze soğanla koalisyon yaptım. Muhteşem karışımla midemin sıkıntısını hallettim.

Yemesi kolay

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar