Cübbe değişti kafa aynı...

Sözcü gazetesinin manşet haberine gerçekten üzüldüm. Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı'nın verdiği talimata bakın: "İfadesini alıp, serbest bırakın."Savcı Ercan Poyraz'ın "bırakın"...

Sözcü gazetesinin manşet haberine gerçekten üzüldüm. Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı'nın verdiği talimata bakın: "İfadesini alıp, serbest bırakın."

Savcı Ercan Poyraz'ın "bırakın" dediği kişi Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün. Sonra da kaçtığı yerde yakalanan bu zatın elini öpenler meydanda. Telefonla arayıp tebrik eden siyasetçiler de ortada.

Savcı Poyraz, son görevine geçmeden önce Ensar Vakfı'nın Ankara şubesi başkanı. Bu vakıf, cemaatin denetiminde. Haydi bunlar olabilir, inanç meselesi diyebiliriz. Ancak Ercan Poyraz, hukuk adına çalışmaya başladığı anda dinî cübbesini, makam odasının dışında bırakmalıydı. Bu kez adalet simgesi olan yeni cübbesini giymeliydi.

Göreve davet

Bu durumu sonuna kadar araştırmak Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na düşüyor. Aksini ispat edemedikleri takdirde "tuz kokmuştur."

Ensar Vakfı'yla ilgili bir başka not daha düşeceğim. Salı günü yer verdiğim "İstanbul'un beslemeleri" başlıklı yazımda İBB'nin bu vakfa katkısının 23,8 milyon lira olduğunu belirtmiştim. Ankara'yı bilmiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar