CHP, Babacı parti mi?

Yıldırım Aktuna iyi dostumdu. Başlangıcı Şişli Etfal'deki doktorluk günlerine dayanır. Siyasete atılıp ilerleyince daha çok görüşür hâle geldik. Fikir jimnastiği yapardık. O da...

Yıldırım Aktuna iyi dostumdu. Başlangıcı Şişli Etfal'deki doktorluk günlerine dayanır. Siyasete atılıp ilerleyince daha çok görüşür hâle geldik. Fikir jimnastiği yapardık. O da çalıştığım gazeteleri ziyarete geldiğinde, bana özel ilgi gösterirdi.

Akşam yıllarımda da bunu ihmal etmedi. Patron Mehmet Ali Ilıcak'tı. Bakanın zamanın yarısından fazlasını bana ayırması üzerine Aktuna'ya döndü ve "Sizin samimiyetiniz nereden geliyor?" diye sordu? O da gayet net "Etfal Hastanesi'nin koridorlarından" karşılığını verdi.

Saç dökülmesi esprilerinden, politikaya kadar her daldan muhabbet ederdik. Merhumun, aklımdan hiç çıkmayan bazı tespitleri vardır. Bunları özellikle seçim dönemlerinde gündeme taşırım. CHP'deki aday belirleme sıkıntılarını gözlemledikçe tespitlerinin ne kadar mükemmel olduğunu anlıyorum.

Madde madde

Doktor, Belediye Başkanı ve Bakan Yıldırım Aktuna'nın analizlerinden önemli satır başlarını buraya alacağım:

* Türkiye'de iki tip parti vardır. Biri Babacılar. Buna en tipik örnekler, başında Süleyman Demirel'in olduklarıdır. Diğerleri, ucundan kenarından "sola bulaşmışlar." Her iki tarafın da avantaj ve dezavantajları var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar