Cenk Koray diploma aldı...

Ataninemin torun sevgisi dillere destandı. Bizleri el üstünde tutardı. Oysa annem ve dayıma hiç yüz vermezdi. Biraz büyüdükçe bu ayırımı fark etmeye başladık.

Aslında ağabeyim onun ilk göz ağrısı idi. Benden bir tık öndeydi. Her zaman ona gizlice ayırım yapardı. Bu durumdan şikâyetçi değildim.

Ağabeyimin Kuleli Askerî Lisesi'ni kazanması Anadolu turundan dönüşümüz, beni de ön plana çıkardı. Her şeyden önce parasal anlamda iyi arka çıkardı.

Kendisine evlatlarıyla konuşma tarzının nedenini sordum. Sonra da ekledim; "Bizde ne var?" O da tereddütsüz cevap verdi; "Kazulet oldular. Ne yapayım artık onları."

Vefatına kadar, aynı tavrını sürdürdü. Torunlarına ve hayvanlara gösterdiği sevgiyi çocuklarından hep esirgedi. Ya da açığa çıkarmadı.

Sıra bende

Tesadüf mü bilmiyorum. Benim de bir kızım ve bir oğlum var. Tek torunum kızımdan. İlahi tesadüf olduğuna inanıyorum. Cenk Koray'ın vefatının birinci yılında torunum dünyaya geldi. Tarihlerden 23 Temmuz'du.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar