Bunun adı açıklama

Lafa yormadan gireceğim. Çünkü, ilginç ve uzun bir trafik sonunda. Bir hukuk bürosundan yollandı. İsimlerini verip, reklamlarını yapmak istemiyorum. Aynen şöyle:"CEVAP VE DÜZELTMEwww.yenicaggazetesi.com.tr internet sitesinde...

Lafa yormadan gireceğim. Çünkü, ilginç ve uzun bir trafik sonunda. Bir hukuk bürosundan yollandı. İsimlerini verip, reklamlarını yapmak istemiyorum. Aynen şöyle:

"CEVAP VE DÜZELTME

www.yenicaggazetesi.com.tr internet sitesinde 19.07. 2018 tarihinde Burhan AYERİ tarafından kaleme alınan köşe yazısında "VE SÜTLER DE BOZULDU" başlıklı yazıda, son zamanlarda sütlerin kısa sürede bozulduğu, BİM, A101, MİGROS gibi marketlerde sütlerin hiç birinin soğuk havada muhafaza edilmediği, bu hususun denetlenmediği iddia edilmiştir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, BİM mağazalarında satışa sunulan bütün özel markalı ürünler sektörün güvenilir ve kurumsallaşma düzeyi yüksek firmalarında üretilmekte, bu tesisler bakanlık yetkililerinin yanısıra, BİM görevlileri tarafından da düzenli olarak denetlenmektedir.

Müvekkil şirket mağazalarında UHT ve Pastörize olmak üzere iki kategoride süt satılmaktadır. UHT süt, kapalı bir sistemde dolaşarak ön ısıtma, yüksek ısı işlemi ve homojenizasyon, soğutma ve aseptik olarak paketlenme aşamalarından geçmekte ve 2-4 saniye süreyle 135-150 *C'de ısıtalan süt hızla oda sıcaklığına soğutulmaktadır. Bu sayede sütün içindeki sağlığa zararlı ve sütü bozabilecek her türlü organizma yok edilmektedir. Bu işlemin ardından süt, aseptik kapalı bir ortamda ambalajlara doldurulmakta ve uzun ömürlü olma özelliğini kazanmaktadır. Uzun ömürlü süt (UHT) kutunun açılmaması koşuluyla, oda sıcaklığında 4 ay boyunca ilk günkü tazeliğini ve doğallığını korumaktadır.

Günlük süt olarak da bilinen pastörize süt ise sütün düşük sıcaklıkta işleme tabi tutularak içindeki zararlı mikroorganizmaların öldürülmesiyle elde edilen süt ürünüdür. Pastörize edilen sütler buzdolabında 4-7 *C'de ambalaj üretim teknolojisine göre 5-12 güne kadar açılmadan muhafaza edilebilmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar