Bu yerleri Kültür Bakanlığı kurtarmalı

Dünkü yazımda Mısır Çarşısı'ndan söz ederken Pandelli lokantasının kapandığından bahsetmiştim. Aynı gece NTV Haber'de konunun işlendiğini görünce mutlu oldum. Gönderilen ekip 115...

Dünkü yazımda Mısır Çarşısı'ndan söz ederken Pandelli lokantasının kapandığından bahsetmiştim. Aynı gece NTV Haber'de konunun işlendiğini görünce mutlu oldum. Gönderilen ekip 115 yıllık müesseseyi iyi işlemişti. Mirasçıları bulup konuştular. Görünen o ki Beyoğlu'ndaki bir diğer tarih, Rejans'ın sonu da aynı olmuştu. Kapıya kilit asmalarının ana nedeni parasal. Atatürk'ten başlayarak pek çok değerin yemek yediği yerler yok artık. Turistik şirketlerin buraları listelerinden çıkarışı önemli nedenlerden. Boğaz'daki kazıkhaneleri tercih ediyorlar. Peki bu tip nadide yerleri yaşatmak çok zor mu? Pandelli ve Rejans'ta yemek yiyenlerdenim. Sayıca Rus lokantasına daha fazla gittim. Bunlardan iki tanesi dönemin Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk'la idi. Portakallı ördek ve Rus salatasının tadı hâlâ damağımda. Profiterolü de aynı şekilde. Pandelli'nin zeytinyağlılarını hiç bir yerde bulamazsınız.

Kültür Bakanlığı'nın görevleri arasında bu yerleri koruyup kollamak yaşamasına katkıda bulunmak yok mu? Beyoğlu'nun Hacı Salih'ini niçin hatırlamıyorlar. Üsküdar'daki Kanaat Lokantası'nın akla gelmesi için illa kepenk indirmesi mi gerekiyor. Devlet sadece görsel sanatları desteklemekten mi sorumlu? Sayın Bakan Nabi Avcı'yı daha fazla gecikmeksizin harekete geçmeye çağırıyorum.

TRT'deki değer

Şener Mete, kağıt üstünde başspiker. Şu anda yaptığı Radyo 1'in ve TRT Nağme'nin haberlerini okumak. Oysa Mete yaşayan kıymetlerden. Radyo ve TV'de çalışanların yararlanması için 4 önemli kitap yayınladı. Her biri telefon rehberi kalınlığında. Medyada göreve başlayacak ve halen çalışanların ilk işi Konuşturan Sözlük'ü okumak olmalı. Hatta diğer yayınları da içine alan sınavdan geçirilmeliler. Buradan çıkacak sonuçlara göre spikerleri sınıflandırmak en doğru yol.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 275 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar