Bir taşla iki kuş vuran İngiliz kralı

Bugün size İngiliz tarihine damgasını vurmuş bir kralın evlilik hikayesinden bahsetmek istiyorum. Hikayenin baş aktörü, sarayındaki kadınlardan biriyle evlenmek uğruna Katolik mezhebinden ayrılarak Anglikan Kilisesi'ni kurdurup...

Bugün size İngiliz tarihine damgasını vurmuş bir kralın evlilik hikayesinden bahsetmek istiyorum. Hikayenin baş aktörü, sarayındaki kadınlardan biriyle evlenmek uğruna Katolik mezhebinden ayrılarak Anglikan Kilisesi'ni kurdurup Vatikan'ı by-pass eden Kral VIII. Henry.

Hıristiyanlığın Katolik mezhebine bağlı olan İngiliz Krallığı, Kral VIII. Henry döneminde hem dini hem de siyasi açıdan çok önemli önemli değişimler yaşadı.

İngiliz Kralı VIII. Henry, 1509 yılında, ölmüş olan ağabeyinin eşi ve İspanyol Ferdinand'ın da kız kardeşi olan Aragonlu Katherine ile evlendi. Bu evlilikten dünyaya gelen altı çocuktan sadece Mary ismindeki kızları hayatta kaldı.

Kiliseden engel çıktı

Bir erkek çocuk sahibi olmak isteyen Kral VIII. Henry, tekrar evlilik hayalleri kurmaya başladı. Aday olarak da saray kadınlarından Anne Boleyn'i gözüne kestirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar