Bir ödül de bana

24. İstanbul Türk Müziği Festivali 1 Mayıs'ta başlıyor. Organizasyonun bu yılki sloganı "Çölleşen Ruhumuzu Müzikle Yeşertelim". Bir ay sürecek etkinlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı, İBB ve...

24. İstanbul Türk Müziği Festivali 1 Mayıs'ta başlıyor. Organizasyonun bu yılki sloganı "Çölleşen Ruhumuzu Müzikle Yeşertelim". Bir ay sürecek etkinlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı, İBB ve TRT de var. Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Şişli, Eyüp, Üsküdar, Tekirdağ ve Kocaeli belediyeleri katkıda bulunuyor. Marmara ile Beykent üniversiteleri konsorsiyuma dahil. Olayın esas planlayıcısı "Türk Müziği Dernek ve Vakıfları Dayanışma Konseyi Başkanlığı". İTÜ Konservatuvarı Öğretim Üyesi ve MÜZDAK Başkanı Y. Doç. Dr. Gökten Ay imzalı olarak aldığım yazı beni mutlu etti. Özetle şöyle deniyor:

"6 sanatçı/uzman/kuruma özel teşekkür plaketleri verilecektir. Yapılan toplantıda bugüne kadar Türk Müziği'ne etkin katkılarınız ve sağlıklı değerlendirmelerinizden dolayı şahsınıza -En İyi Türk Müziği Eleştirmeni- ödülünün/plaketinin verilmesi kararlaştırılmıştır".

Türk müziğine yıllar yılı destek verdim. Ancak bunun taltife uygun görülmesiyle sevindiğimi itiraf etmeliyim. Sayın Gökten Ay'ın şahsında büyük kurula teşekkürlerimi arz ediyorum. Allah bir mani vermezse 21 Mayıs gecesi Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte hazır bulunacağım. Meslek hayatımda sayısız ödül kazandım. Bunların ilki 1966'da Paris'teydi. Kısaca not düşeyim "At ve Arabacı" adlı hikayemden senaryolaştırılan kısa film "İnsan Sinopsisi" dalında birinci olmuştu. Bu işi gerçekleştiren Çetin Ener'i de rahmetle anıyorum. Bu defaki ödülüm de gerçekten özel ve güzel.

***

Göreve devam

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar