Bir bu eksikti: Ekranda saldırı

Trump konusuna kısaca değinip iç tartışmalara döneceğim. ABD Başkanı'nın CIA raporundan önce söyledikleri tahmin ettiğim gibi çıktı. Özetle, Trump Suudiler ne yaparsa yapsın onları aklamakla...

Trump konusuna kısaca değinip iç tartışmalara döneceğim. ABD Başkanı'nın CIA raporundan önce söyledikleri tahmin ettiğim gibi çıktı. Özetle, Trump Suudiler ne yaparsa yapsın onları aklamakla görevli.

NTV'nin Siyasi İşler'inde hiç kabullenmediğim sahnelere tanık oldum. Yakın zamana kadar "hükûmete yakın ama ölçülü" dediğim  Okan Müderrisoğlu beni şaşırttı. Elfin Tataroğlu'na öyle bir yüklendi ki, saldırı demek mümkün. Yetmedi, kendisine müdahale mecburiyetinde kalan Ahmed Arpat'a aynı üslubu uygulamaya kalktı.

Dinler ya da dinlemez ama Müderrisoğlu'na soyadının hakkını vermesini tavsiye ediyorum. Yaptığı yanlışların en önemlilerini sıralayacağım:

*Ekranın patronu Ferit Şahenk'in Fenerbahçeli olduğu kadar AK Parti'yi tuttuğu kesin. Ancak bu, kanalın anchormanına fırça atabileceği hakkını kimseye vermez. Arpat, bütün ricalarına rağmen hücum etmekte ısrar eden Müderrisoğlu'na yayına ara vererek engel olabildi. Sabah'ın Ankara Temsilcisi'ne şu soruyu sormak istiyorum: "Ahmed Arpat senin emir kulun mu?"

*Elfin Tataroğlu'ndaki yükseliş hız kesmiyor. Pek çok CHP'liden daha aktif ve donanımlı. Ağzı da iyi laf ediyor. İtiraf etmek gerekirse Müderrisoğlu'nun da hakkından geldi. Okan da baktı baş edemiyor "mahalle jargonu"na sığındı. Hatta Müderrisoğlu olayı o hâle getirdi ki ilgisiz işlere müdahale etti. Tataroğlu'nun AKP demesine bağırarak karşı çıktı, "Ak Parti diyeceksin" diye hakarete kalkıştı.

Aktaracak çok şey var ama şimdilik sanırım bu kadarı yeterli. Rengi belli gazetecilerin son dönemde sergiledikleri tavır gerçekten dehşet verici. Bu bir panik işareti mi? Bir an önce kendilerine çeki düzen vermeliler. "Hot zot"la muhalefeti susturacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Bu tarz, seçim de kazandırmaz. Gerçeği görmeliler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar