"Benim annem güzel annem"

Ansiklopedilerde Anne'nin tanımı şöyledir; "yavrusunu dünyaya getirmiş dişi". Bu, insanlar için "kendilerini hayata hazırlayan kimse" anlamına gelir. Bir yerde çocuklar için kullanılan bir sözcüktür. Saygı...

Ansiklopedilerde Anne'nin tanımı şöyledir; "yavrusunu dünyaya getirmiş dişi". Bu, insanlar için "kendilerini hayata hazırlayan kimse" anlamına gelir. Bir yerde çocuklar için kullanılan bir sözcüktür. Saygı manası da taşır. "Anne biraz şöyle geçer misin". Sevilen ve sayılan kadınlara bu sıfat yakıştırılır.

Özel gün

Minnet ifadesi olarak her sene Mayıs ayının ikinci Pazarı'nda Anneler Günü'nü kutluyoruz. Bu olay ilk defa Amerika'da başladı. Genç bir bayan olan Anna Jarvis bu fikrin öncüsü idi. Çok sevdiği ve erken kaybettiği annesini unutamadı. Anna'nın başlattığı kampanya kısa sürede epey eyalette taraftar buldu. Buralarda da hayata geçirildi. 1908'de başlayan olgu 1914'te Amerika'nın tamamında kutlanmaya başlandı.

Bize gelişi

Daha sonra ABD'yi Birleşmiş Milletler öncülüğünde bütün Avrupa ülkeleri izledi. Türkiye'ye gelişi 1955 yılını buldu. Hürriyet Gazetesi liderliğindeki organizasyon olağanüstü taraftar topladı. Hediye alıp verme sektörü sayesinde büyük potansiyel oluştu. Bizi baz alırsak, tanıtım ve ilanların durumu ortada. "Hediyelerin satışı"ndan elde edilen müthiş ciroya tanık oluyoruz.

Bu arada "Yılın Annesi" seçimi başlı başına renk unsuru. Doğrusu bu sene bu unvanın kime verileceğini merak edenlerdenim. Sanırım, yılın annesi unvanı mutlaka bir şehit anasına tevcih edilecektir. Öte yandan pek çok STK da kuruluş amaçlarına uygun olarak ayrı ayrı seçimlerde bulunacaktır. Tüm tercihler kabulümüzdür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar