Bayrak gezdirmek...

Merhum Ulvi Ziya Yenal'ın bir rekortmen olduğunu biliyor muydunuz? Futbolculuğundan söz etmiyorum. Onun rekoru tam 17 KİT'te -Kamu İktisadi Teşekkülleri- Genel Müdürlük yapması.

Bunların arasında Denizcilik İşletmeleri de vardı. İlginç olan Barcelona hattını açtırdığında, gemilerimiz boş gider, boş dönerdi. "Baştan aşağı zarar. Bu seferler niye yapılıyor?" diye sorduğumda bana verdiği cevap şöyleydi:

"Eğer büyük devlet olma iddiasında iseniz, bazı şeyleri göze almak zorundasınız. Buna bayrak gezdirmek/dalgalandırma denir."

Zorlu hatırlattı

Önceki gece NTV'de, dün sabah Habertürk'te izlediğim Prof. Dr. Kürşad Zorlu'nun yaptığı konuşmalarda bayrak gezdirmenin değişik türünü dinledik.

Türkler Bakanlığı

Halen tüm Türkçe konuşan devletler Moskova'nın denetiminde. Bunların hidrokarbon kaynakları ise Putin'in portföyünde. Bu soydaşlarımızın Ankara ile iş birliğine çalışması Kremlin'i rahatsız etti. Bu yüzden ilişkilerimizi baltalama çabasındalar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar