Başkanın yeşil alan bilmecesi

İstanbul'un 39 ilçesi var. Birkaçı dışında yoğun bir seçim mücadelesi oluyor. Aralarında kıran kırana denilenler de mevcut. En ilginci Büyükçekmece'de. 31 Mart'taki hesaplaşma için Mevlüt Uysal...

İstanbul'un 39 ilçesi var. Birkaçı dışında yoğun bir seçim mücadelesi oluyor. Aralarında kıran kırana denilenler de mevcut. En ilginci Büyükçekmece'de. 31 Mart'taki hesaplaşma için Mevlüt Uysal takımının fazla abarttığını söyleyebilirim.

Ak Parti'nin hâlen İBB başkanlığını da sürdüren adayı hayli ilginç. Ya da hazırlananlardan haberi yok. Tamamı "karalama." Arkasını yandaş medyanın "baloncu gazeteleri"ni alan Uysal'a destek için yapılan haberleri gördükçe ağzım açık kalıyor.

Örneğin Nüfus Müdürlüğü'nde görevli bir personelin "seçmen listelerinde çarpıtma yaptığı" iddiasıyla tutuklanması tam dört kez haber yapıldı. Buna lafım yok. Ortada usulsüzlük varsa elbette gereği yapılacak.

Tuhafıma giden haberin kurgusu. Bir belediye başkan vekili, kendi personelini Nüfus Müdürlüğü'ne verebilir mi? Bu futbolcu mu ki kiralansın? Yaptıkları "yersen haberciliği." Maksatları, belediyeyi karalama çabası. Ayrıca bu şişirmeyi tam dört kez yayımlamak da ne oluyor? Diğer ilginç yan, konuyla ilgili yayın küçük olarak başlatıldı. İki, üç ve dört derken sonunda manşete taşındı. Yakında Büyükşehir'in billboardlarında görürsek şaşırmayız.

Metrekare ölçümü

Mevlüt Uysal'ın "yeşil alan vaadine" gülmemek mümkün mü? Bir önceki görev yeri olan Başakşehir'den örnek veriyor; "Kişi başına düşen yeşil alanı 20,7 metrekareye çıkardım."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar