Barzani'nin de Başdanışmanı

Cumhurbaşkanı'nın "iyi maaşlı" başdanışmanları bu aralar fazla revaçta. Kanal kanal gezip "evet" propagandası yapıyorlar. Milletvekili ve bakanlardan sonra bunlar cepheye sürüldü. En aktif olanı kesinlikle Mehmet...

Cumhurbaşkanı'nın "iyi maaşlı" başdanışmanları bu aralar fazla revaçta. Kanal kanal gezip "evet" propagandası yapıyorlar. Milletvekili ve bakanlardan sonra bunlar cepheye sürüldü. En aktif olanı kesinlikle Mehmet Uçum. Kars kökenli eski pankartçı biri. Öyle üç beş dakikalık konuşmalarla yetinmiyor. Konuk edildiği ekranda saatlerce kalıyor. Çünkü emir büyük yerden.

Uçum'un, Haber Türk'te kullandığı cümleleri iyi incelediğimizde birtakım "ucu açık" yön vermeleri keşfediyorum. Başdanışmanın, Balçiçek İlter'e söylediklerini ilk çözenlere Arslan Bulut ve Yaşar Usluer'i dahil edebiliriz. Mehmet Uçum'un bu sözlerini tekrarlamakta yarar var:

"Kürt politikası, Türkiye'nin yeni siyasal sistem ihtiyacı içerisinde bir yere sahiptir. Yeni oluşumda önemli boyuttur. Türkiye'ye özgü başkanlık modeli üniter yapı içerisinde adem-i merkeziyetçiliğin geliştirilmesi esasına dayanmaktadır. Kürtlerin yaşadığı bölgeler de dahil olmak üzere tüm Türkiye bakımından güçlü -yerel, bütünleştirici merkez yapıyı kurmak hedeftir-. Dışlayıcı ve baskıcı Türk Milleti'nden, Kapsayıcı ve Özgürleştirici Türkiye Milleti'ne geçiş sürecinde Kürt sorununun kalıcı çözümünün gerçekleştirileceği, bir siyasi realite söz konusudur".

"Türkiye Milleti"

Bu sözlerden anlaşılan gayet net; "Reform denilen sürecin ilk adımı olan anayasa değişikliğinin asıl hedefi, Kürtlere özerklik tanımak. Neticede Türk Milleti'ni ortadan kaldırıp, yerine Türkiye Milleti kabulünü getirmektir".

Bu noktada bir başka başdanışmanın The New York Times'e verdiği demeci hatırlamalıyız. İlnur Çevik'in bu sözlerini de anımsayalım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar