Banka Genel Müdürleri'ne

Danıştay 15. Dairesi vatandaşın beklediği kararı verdi:"Bankaların tüketicilerden hizmet karşılığı HESAP İŞLETİM ÜCRETİ alınmasını sağlayan yönetmelik hükmünü iptal...

Danıştay 15. Dairesi vatandaşın beklediği kararı verdi:

"Bankaların tüketicilerden hizmet karşılığı HESAP İŞLETİM ÜCRETİ alınmasını sağlayan yönetmelik hükmünü iptal etti".

Bunu biraz açarsak, haksız kesintiler sona erdi. En güzel taraflardan biri ise, son 10 yıl içinde alınan bütün işletim ücretleri, geri verilmek zorunda. Bankaların buna karşı tedbirleri ise "Bu tür kesintiler için dilekçe verilmesi" şartı. Yani bürokratik işlemlerden zaten perişan olan insanlara "yeni işkence". Milyonlarca insana yine kuyrukların yolu gözüktü.

Ekran kuşları

Akla ilk anda 15 Temmuz'da kamu bankalarının verdiği televizyon reklamları geliyor. Hatırlayın iki devlet bankasının genel müdürleri, çok şık ve pür makyajlı halde ekranda gözükmüşlerdi. Bunların kimlere hangi gelir kaynağı olarak kaydedildiğini herkes biliyor.

Bu düzen böyle kuruldu, aynı şekilde devam ediyor. Zatımuhteremlere yakışan, dilekçe gibi tezgahlara baş vurmamaları. Eğer bu ülkenin insanını biraz seviyor ve katkıda bulunmak istiyorlarsa yapacakları tek iş var; "dilekçe kazığından uzak durmaları".

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar