Bahçeli'nin yanlış ve doğruları

MHP Genel Başkanı gelenek haline getirdiği şekilde tekrar Nazlı Çelik'in konuğu idi. Böylece NTV ve Star'ın ortak yayınına katılmış oldu. Yöneltilen sorular ve verdiği cevaplardan bazı sonuçlar...

MHP Genel Başkanı gelenek haline getirdiği şekilde tekrar Nazlı Çelik'in konuğu idi. Böylece NTV ve Star'ın ortak yayınına katılmış oldu. Yöneltilen sorular ve verdiği cevaplardan bazı sonuçlar çıkardım. Her şeyden önce, muhtemel seçim yenilgisi halinde, hedefe oturtacağı ana unsur Ak Parti.

Özellikle ortağının televizyondaki ilanlarından rahatsız. Evet'in, MHP'nin yanından geçirilip, Ak Parti'ye basılmasını şiddetle kınadı. Yani muhtemel hezimeti buna bağlayacağını açıkça deklare etti.

Af konusu

"Apolet sökme" konusunda sadece Muharrem İnce'ye bindirmesi tek yanlı bakıştı. Nedense, bir zamanlar Org. İlker Başbuğ'un siyasetçiyi firkateynden eleştirisindeki linç olayını aklına getirmedi. Ya da işine gelmedi. Neticede İnce'ye üniforma giydirip, sınır ötesine gönderdi.

Bahçeli'nin arzuladığı affın kapsamı hakkında yeterince bilgilenemedik. En somut gerekçesi cezaevinde bir yatağa üç hükümlü/tutuklu düştüğüydü. Kafasındaki aftan hırsızlar, soyguncular, gaspçılar ve dolandırıcılar yararlanacak.

Muhalefeti eleştirilerinde ise fazla haksızlık yaptı. Mesela Temel Karamollaoğlu'nu -Karamustafaoğlu deyip durdu- tarif ilginçti; "Geçmişi köklü görüşün, zoraki adayı". Meral Akşener'i FETÖ'den töhmet altında bırakma ısrarı hiç yakışmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar