BAE casusları...

Cemal Kaşıkçı'nın yok edilmesi olayında gözlerden kaçan önemli bir detayı hatırlatmak istiyorum. İstanbul'daki işlerini tamamlayanlar geldikleri uçaklarla, döndüler. Bunlardan birinin Mısır'a...

Cemal Kaşıkçı'nın yok edilmesi olayında gözlerden kaçan önemli bir detayı hatırlatmak istiyorum. İstanbul'daki işlerini tamamlayanlar geldikleri uçaklarla, döndüler. Bunlardan birinin Mısır'a gittiğini biliyoruz. Bir başkası da Birleşik Arap Emirlikleri'ne uçmuştu. Peki neden?

Bu konularda uzman olanlar ikinci güzergâhtaki değişikliği anlamışlardı. Kaşıkçı'nın yok edilmesinde Suudi Arabistan tek başına değildi. Ortak hedefi birlikte hareket ederek yok ettiler.

Esas dikkat etmemiz gereken konu "siyasi ve askerî casusluk"tan tutuklanan iki istihbaratçının durumu. Olay bu kadarla bırakılmamalı. Kaşıkçı'nın ortadan kaldırılmasından hemen sonra Türkiye'ye giriş yapan iki ajanın bunca süre ne yaptıkları önemli.

Amaç istasyon kurmak mı?

Görünen köy kılavuz istemiyor. Bunların amacının Türkiye'de öğretim gören, ikamet eden Arap öğrencilerden oluşan "istasyon oluşturdukları" çok açık. Bunların arasına Türk görevliler dâhil edildi mi? İşte burası fevkalade önemli. Ayrıca hedeflerinde "rejim muhalifleri"ni yok etmek de var mı? Ümidimiz bu işlerde MİT'in uzmanlaşan titizliği.

Bunu da hemen her konuda başarıyı paylaşmaya bayılan İçişleri Bakanı'nın suskunluğundan anlıyoruz. "Casus Avı"yla ilgili soruya verdiği cevaba bakın. Bir yerde "ilgim yok" diyor: "Konu yargıda devam ediyor." Dikkat edin ilk defa "yakaladık" veya "başardık" cinsinden tek kelimesi yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar