​​​​​​​Ata'nın ikametgâhı ve 11 milyon ağaç...

TRT Nağme'de "İzmir'in Kavakları" -Çakıcı Zeybeği- çalınıyor. Ekrana gelen görüntüler Yürüyen Köşk'e ait. Hani şu Yalova'da Atatürk'ün ikametine ayrılan bina. Yürüyen...

TRT Nağme'de "İzmir'in Kavakları" -Çakıcı Zeybeği- çalınıyor. Ekrana gelen görüntüler Yürüyen Köşk'e ait. Hani şu Yalova'da Atatürk'ün ikametine ayrılan bina. Yürüyen yakıştırması da, etrafındaki ağaçlara zarar vermemek için kaydırılmasından.

Bunları kaleme almamın sebebi bugünkü ağaç dikme bayramı. Kimilerine göre kampanya. Bana göre bayram. 11 Kasım'da 11 milyon ağaç güzel düşünce.

Toprakları yeşillendirenlere sevgi ve saygılar. Tabii koruyanlara da minnet duyarak. Sabotörlere, siyanürle altın çıkaranlara vb. lanet olsun.

Yaşadıklarım

Ulu Önderi anma görüntüleri arasında, güzel tespitlerim oldu. Sirenler çalarken, ağzında sigara ile yürümeye devam eden bir acur belirdi. Elinde çalı süpürgesi ve faraşı ile hazır ola geçmiş çöpçüyü görünce etrafa şöyle bir bakıp durdu. Sigarasını, konteynerlerin en yakınındakine fırlattı.

Ben de balkondan izlerken "nihayet" diyebildim. Bölgemizin Amik Ovalı temizleyicisi ara sıra konuştuğum biri. Ancak 10 Kasım gün saat 9'u 5 geçe sergilediği tavırla benden tam puan aldı. Hizaya getirdiği zatı muhterem ise sirenler kesilince yoluna devam etti. Bu arada bir sigara daha yakmayı unutmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar